Omgjord singoalla

Kortärmade tröjor att ha till dagis behövs verkligen i det här härliga vädret. Tycker det är svårt att hitta fina att köpa. Antingen är det stora fula tryck eller så är det jättevida tunikamodeller med konstiga puffärmar. Jag vill ha enfärgade eller randiga som är lättmatchade, inte för tjock trikå utan tunna och smidiga. Är det jag som är konstig eller? Hur som helst, jag fick helt enkelt ta saken i egna händer och hitta på något själv!

Jag utgick från mitt vanliga singoallamönster och gjorde det rakt som en vanlig tröja. Istället för att sy kanal med resår i overlockade jag fast en tunn resår (tror den kallades bikiniresår hos Stoff & stil) längs avigkanterna på ärmarna och halsen. Sedan vek jag bara in den och stickade fast med tvillingnålen. Hur enkelt och smidigt som helst! Tycker det passar bra på tröjmodellen. Kommer garanterat att bli fler sådana här tröjor till tjejernas garderober!

Det enda problemet var att tvilllingnålen nog sett sina bästa dagar, sömmarna på den rödrandiga blev inte alls snygga (hoppstygn odyl). Jag ska köpa en ny och sy om dem, det är ju snabbt och enkelt gjort. Ett brunt set med matchande shorts hann det iallafall bli innan nålen började strula, det hamnar nog på Tradera.
                                  

Nytt till Tradera

Har precis lagt ut några nysydda klänningsset i 74/80 på Tradera. Syr för allt vad tygen håller så det snart kan komma ett gäng 86/92:or också :-) Det är så kul att sy just nu! Kanske lite för kul för jag syr nog mer än jag egentligen orkar ibland... Det är bara så svårt att låta bli när man har så fina tyger liggande och inspirationen flödar!  

Det blommar!

En bit blommig och somrig trikå från Hilco har förvandlats till några klänningar/tunikor i singoallamodell. Gjorde dem lite kortare för lekvänlighetens skull, blir snygga med ett par tights till. Blev en stump över som fick bli en klänning i stl 74/80. Den får hitta en liten ägare via Tradera.

  

 

Det har blivit en del nytt till L o M:s sommargarderober den sista tiden. Shorts, klänningar, kjolar och tunikor. Har inte alla på bild men det är bland annat en här ärmlösa klänningen:

  och de här frottéshortsen: 

Håller på att sy nya set som jag ska lägga ut på Tradera. Den här gången blir det nog bara i stl 74/80 och 86/92. De här är färdiga än så länge:

   
    

Arbetsträningen tar fortfarande mycket kraft och energi, speciellt nu när jag har börjat "sy på riktigt". Det gäller att det blir rätt, inte kul om man skulle klippa kundens skjortärmar för korta t ex :-) Vissa dagar är jag helt slut när jag går därifrån och då orkar jag inte gå hem och sätta mig vid symaskinen igen. Men det blir lite lättare hela tiden.

Mjuka härliga shorts

Har hamnat i en liten svacka och inte lyckats få så mycket sytt den här veckan heller. Har varit så mycket annat som har upptagit min tid - det vackra vädret, fullt upp med barnen när mannen varit bortrest, inte tillräckligt med ork efter arbetsträningen... Många funderingar om framtiden som har tagit på krafterna också, men så idag tog jag mina gåstavar för första gången på länge (ja, jag har slarvat med träningen...) och gick ut i skogen. Härligt! Kunde riktigt känna hur allt klarnade och hur kraften och inspirationen återvände!

Så när jag kom hem satte jag mig och sydde varsitt par shorts till L och M. En enkel snabbsydd modell med mudd i midjan och rullsöm i bensluten. Det var första gången som jag testade rullsömmen på min nya maskin, otroligt lätt och smidigt att ställa om och snyggt blev det! Sådana kommer det garanterat bli fler av, kanske redan ikväll. Har en bit rosa stretchfrotté som jag är sugen att göra några shorts av. Har några sommarklänningar och tunikor som ligger färdigklippta som jag ska ta tag i också.

image134

        

RSS 2.0