Mysungar har blivit Mysungar®

Har inte varit så aktiv på bloggen den sista tiden. Det har varit fullt upp med annat, bl a förberedelser inför födelsedag och kalas för M som fyllde tre i lördags. Har inte blivit så mycket sytt heller utöver beställningar som jag tyvärr glömt att fota innan jag skickat iväg dem...

Några små set har iallafall fångats på bild (och redan hunnit bli sålda).

   

En rolig nyhet är att NU - ÄNTLIGEN har jag fått mitt varumärke registrerat! Det tjusiga registreringsbeviset damp ner i lådan idag. Nästan 5 månader tog det, man kan ju undrar vad de sysslar med på PRV. Ansökte mest som en kul grej och för veta att jag inte skulle inkräkta på någon annans varumärke. Känns lite häftigt ändå att ha sitt eget varumärke :-) 

Ny stjärnklänning

Hur snygg är inte denna cerise/gulrandiga trikå? Är så fin att jag nästan inte vågat sätta saxen i den :-) M gillar gult så jag tyckte att den skulle passa henne bra. Ett par gula velourtights till förstås, färgstarkt och soligt - verkligen kläder man blir glad av :-) Tightsen passar bra till en orange/gulrandig tunika jag sytt innan också, perfekt!

image128

     

Nytt velourset

M provar ett nytt velourset, tyvärr inte världens bästa foton. Det är alltid kul att se hur kläderna blir på. Jag kortade benlängden lite och gjorde resårerna i bensluten lite vidare efter att hon provat. Det var ett tag sedan jag sydde den här byxmodellen och jag hade visst inte dokumenterat resårlängderna. 

Setet är i stl 92/98 och ska ut på Tradera. Fast M deklarerade att hon skulle ha det på dagis imorgon :-) Hmmm, jag får väl muta henne med den nya "Fem myror är fler än frya elefanter"-klänningen som hon fick häromdagen. Den skulle hon nog helst vilja ha dygnet runt :-)

    

Första ugglan ut!

M var och drog i uggletyget och la in en beställning redan när det hängde på torkställningen :-) Så hon fick bli den första att föräras ett exemplar singoalla i detta härliga tyg. Jag gjorde den i stl 98-104 så jag hoppas att den räcker hela sommaren.

Ja, jag har insett att det nog får bli en stump bruna ugglor också. Jag gillade verkligen kvaliten på tyget, var lite rädd att det skulle vara tunnt och sladdrigt men det var alldeles lagom tjock. Det är som en dröm att sy i :-)

image125

Ugglor i postlådan!

Inga ugglor i mossen men väl i postlådan hittade jag när jag kom hem idag. Kul med snabb service, jag beställde tyget i tisdags från Jofotex. Och visst var det fint, finare än jag väntat mig. Hade först inte tänkt köpa det alls men så ångrade jag mig och beställde lite iallafall - vilken tur att jag gjorde det! Det är verkligen underbart! Ligger redan i tvättmaskinen  så jag kan sätta saxen i det så fort som möjligt :-) Enfärgad röd och matchande mudd beställde jag också. Nu väntar jag bara på det förbokade kanintyget från Jnydesign också!

image121

Har sytt några plagg till L på skrädderiet. En tunn sommarblus i limegrön bomullsvoile med cerisa kantband, singoallamodell förstås (vad annars?). Av resttyget från M:s manchesterbyxor blev det en kjol också. Tycker modellen blev bra. Undrar hur den skulle bli i velour, är lite sugen på att testa!

 

I helgen ska jag försöka ta mig i kragen och lägga ut lite nytt på Tradera.

Nya alster och arbetsträning

Har gått lite segt de senaste dagarna, har en hög halvfärdiga klänningar och tights som jag inte riktigt orkat ta tag i. Det tar på krafterna att arbetsträna, är inne på min andra vecka nu. Men det är kul! Och det känns skönt att äntligen ha tagit det här första lilla steget på vägen tillbaka.

Några små alster har blivit färdiga iallafall. Här en tunika till M i randig Eiser-trikå med ceriset velourhjärta på bröstet.

Sydde den efter ett Ottobremönster. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Halshålet var vrålstort så jag fick fylla ut det med mudd istället för att sätta kantband som jag hade tänkt. Vidden är också ganska rejäl så M får nog växa till sig lite innan den passar :-) Är dock nöjd med färgkombinationerna.

Här ett matchande set i grönt och offwhite, stl 92.
image115
Tycker det blev snyggt med den randiga mudden till. Tunikan är i den lite tunnare velouren från MG-tyger, supermjuk och gosig. Vårfräscht!

Randig favorit i repris i stl 92.
 


Slutligen måste jag ju visa vad jag har åstadkommit på skrädderiet där jag arbetsprövar. Syr lite egna saker nu i början för att lära mig maskinerna (industrimaskiner som inte liknar något jag sett innan...) Kul att sy i annat än mjuka tyger för omväxlings skull. Har sytt dessa manchesterbrallor till M. Även detta mönster är från Ottobre fast jag har ändrat lite och sytt muddklädd bred resår i midjan och resårer i benslutet. Tycker nog att modellen precis som tunikan ovan är i vidaste laget, speciellt som M är en smalis. Får försöka komma ihåg att ta in vidden på deras mönster i framtiden. Är sådär nöjd med resultatet, industrimaskinen syr ju fort som attan och det är inte alltid lätt att hinna med att sy rakt :-)
 


Singoalla "Dag och natt"

Så har även jag hakat på molntrenden. Ända sedan jag köpte den här himmelsblåa velouren har jag varit sugen på att göra molnapplikationer på den, visste bara inte riktigt hur det skulle se ut. Ville gärna ha något på baksidan också men att bara sy dit en massa moln kändes lite tråkigt. Det var då jag kom på att jag skulle låta framsidan var dag och baksidan natt. Mina barn gillar iallafall stjärnor och månar och solar så det kändes verkligen mitt i prick på en barnklänning.

Den tog sin lilla tid att göra - rita applikationer, klippa, stryka på diverse mellanlägg och sedan sy alla applikationerna... Använde Ultra solvy ovanpå för att få det riktigt snyggt, sedan fick jag lägga hela klänningen i vattenbad för att lösa upp det... Men det var kul och nu är den äntligen färdig. Har precis sytt i de sista resårerna, ivrig att få se det färdiga resultatet.

Klänningen är i stl 98, har ännu inte bestämt om den ska ut på Tradera eller om M får den. Hon får prova den imorgon så får jag se :-)

image112

image113

Klänningar

Det blir ett kort inlägg denna gång. Har gått långsamt med sömnaden de senaste dagarna, men några av de påbörjade klänningarna har blivit färdiga iallafall. Den orange/gula i storlek 98 är sydd i Eisertrikå och har en gul velourstjärna. Det var den jag sydde fast med broderitråd. Den cerise/gröna blev supersnygg, den är jag verkligen nöjd med, storlek 74/80. Cerise och gräsgrön velour från Hilco. Slutligen en liten singoallatunika i 74/80 i jersey med äppletryck.

     


RSS 2.0