Prickig hjärtklänning

Äntligen velourtider igen! Det var jag tvungen att fira med en ny mysig velourklänning till M.
 
Mönstret är mitt gamla vanliga singoallamönster fast här en förlängd stl 110/116 till spinkisen som har stl 128 på längden. Två maskinbroderade hjärtan, ett vid nacken och ett i nederkanten fram. Hjärtat fram kunde med fördel ha varit lite större men annars är både jag och M väldigt nöjda.
 
 

Ett par elefantbyxor i all enkelhet

Jag är glad att jag fick en beställning på ett par puffbyxor i elefanttyg, för de blev verkligen jätteläckra!
Jag borde verkligen sy fler mönstrade byxor! Men inte i det här tyget för det är i princip slut nu. Det räcker väl till ett par mössor eller så, men sedan är det definitivt finito. Sorgligt nog. Fast det är ju inte direkt så att jag har tygbrist så det ska nog ordna sig ändå :-)

Vill du vinna ett valfritt plagg från Mysungar?

Du har väl inte missat att Mysungar i samarbete med MansonDust just nu har en tävling om ett valfritt plagg?
 
Klicka på bilden och följ instruktionerna för att vara med och tävla!
 

Tunika nr 3

Här är tredje tunikan ut i samma modell som de tidigare. Det sista av den pippimönstrade collegen har värmt färdigt hyllan nu och får istället värma M i höst. Det känns alltid bra att sy upp små tygsnuttar man har liggande.
 
 
Eftersom tygbiten inte riktigt räckte på längden fick jag göra en liten specialare för att få till rätt längd på ärmarna. Sydde dit "muddar" av dubbelvikt college som jag stickade ner med täcksöm. Kunde gjort det enkelt för mig och sytt dit en vanlig mudd, men eftersom tyget har en svag blåton i botten skulle det inte funka med vita muddar till. Och att ta blåa eller röda tyckte jag skulle bli för dominant. Ångrar faktiskt lite det röda kantbandet, skulle ha kantat med det pippimönstrade istället. Men det blev OK ändå och det var en nöjd dotter som gick till skolan idag. Men matchande pippirandiga strumpor och pippirandig jacka. Ja, vi har lite pippi på pippimönstrat här :-)
 
 

Njae...

Ibland ser ett plagg så bra ut i tanken men när man väl sytt det blev det inte alls som man tänkt sig... Säg ärligt, ser inte den här tunikan mer ut som ett nattlinne? M gillade den dock - "Mamma, jag tycker allt som du syr är fint!". Tack gullunge!
 
Dessutom är det inte alltid det flyter på smättfritt vid symaskinerna. Jag hann sy dit nästan hela fickan innan jag upptäckte att även sytt i bakstycket! Hur jag kunde undgå att märka det vet jag inte... Tur det finns sprättare :-)
 

RSS 2.0