Tack för utmärkelsen!
Har fått en fin utmärkelse av Tosings Pyssel och F.A.E! Tack snälla ni, blir naturligtvis jätteglad :-)

Meningen är att man ska skicka den vidare till 7 bloggare, men jag kan omöjligt välja ut 7 st! Tycker det är fantastiskt vad mycket fina saker det skapas hemma hos folk och bara att vilja dela med sig av det på en blogg och inspirera andra är värt en utmärkelse!!

Myskille!

Det blir ett kort inlägg denna gång! Lille M:s mamma skickade så fina bilder på sonen "in action" med Mysungekläderna på. Tack, tack för att jag får visa dem - har ju ingen egen pojk att använda som modell!   

Under eftermiddagen kommer DHL med min nya maskin från England. Iiiihh, vad spännande! Återkommer med rapport om det senare :-) Någon efterlyste en bild på min syhörna, inte för att den är något att skryta med precis men jag ska lägga upp en bild på den också!

Storstädning!

De senaste dagarna har jag ägnat åt att organisera om i min 3,5 kvm lilla syhörna! Jag går nämligen i väntans tiden - jag har beställt en coverlock från England som ska dyka upp vilken dag som helst. Efter mycket velande fram och tillbaka om vilken modell jag skulle välja bestämde jag mig slutligen för en Janome Coverpro 1000 CP. Funderade mycket på en kombinerad overlock och coverlock men tyckte att det var lite onödig lyx att köpa en sådan dyr maskin enbart för att få topcoversömmen. Och att sälja min Bernina för att bara ha en kombinerad maskin är INTE ett alternativ, jag är alldeles för lat för att hålla på och ställa om maskinen för olika sömmar!

Så för att få plats med tre maskiner och alla tyger och sybehör krävdes att jag gjorde något åt situationen. Det blev en rejäl storstädning och ommöblering! En ommålad köpmansdisk blev perfekt för förvaring och att ställa en liten strykbräda på. Alla tyger är nu prydligt  vikta och sorterade och på arbetsbordet finns en liten plats reserverad för Coverpron. Tänk vad man kan få plats med om man bara vill - finns det hjärterum finns det stjärterum :-)

Så på syfronten har det med andra ord varit väldigt lugnt. Det enda nya jag har att visa är ett par tights i en jättefin orange velour som jag hittade i en affär i Norrköping i somras. Gillar att den är så mild i färgen, orangea tyger brukar annars bli så skrikiga. Kommer att bli jättefin till brunt. Ångrar att jag inte köpte mer än två meter....Randigt pojkset

De senaste dagarna har jag varit sysselsatt med att knåpa ihop en beställning till en liten kille. Beställaren hade önskemål om en velourkrage på tröjan och det var inget jag hade gjort innan så det blev lite pyssel med att få till ett bra mönster. Som jag har sagt innan så får man så många bra idéer från er som beställer. Hade ingen kommit med förfrågningar om nya saker kanske jag bara hade suttit och sytt singoallor... :-) Fy vad trist!

Så här blev resultatet, tröja i grön- och brunrandig trikå från E-slöjd med krage och bröstficka i brun velour. Lite längre muddar i ärmsluten så man kan vika upp dem i början. Velourbyxorna har lätt utställda ben och linning och bakficka i den randiga trikå. Känner mig riktigt nöjd med dem, hoppas att lille M blir det också! 

Några nya auktioner på Tradera hade jag tänkt försöka ladda upp ikväll. Inte så många den här gången, har haft fullt upp med beställningar och annat att jag inte hunnit lägga mer på "lager".

Den cerise/rosa klänningen med prinsesskrona är den finaste klänningen jag har sytt - iallafall enligt äldsta dottern L :-)

         

"Dag och natt"-klänning i ny tappning

Fick en rolig beställning på en Dag&natt-klänning fast i brun velour och med långa ärmar. Till detta gula tights. En klockren kombination - att jag inte tänkt på det själv :-) Jag får så många bra idéer från er som beställer! Gult och brunt är så fint ihop och det blev väldigt  bra med de vita molnen på det bruna. Velouren gör dessutom att de ser lite fluffiga ut.      

Lite nytt till Tradera är på gång. Har inte lyckats få till några bilder men det blir elefanter, kaniner och långärmade velourset. Håll gärna utkik :-)


Mysungekläder live!

Måste bara få visa hur söt en trogen liten kund blev i sin nya tunika!  Vilken mysunge! :-)

    

Tack snälla Mollys mamma för de härliga bilderna!

Nytt och färgglatt!

Sprang på ett riktigt klargrönt velourtyg häromdagen och då kunde jag såklart inte låta bli att köpa en bit. Grönt är nog min favoritfärg just nu så det kommer nog att bli en hel del plagg i olika gröna nyanser den närmsta tiden.

Första alstret fick bli en liten klänning i stl 74/80. Den fick gula kantband och klarröd stjärna, en riktig färgklick med andra ord. Färgen är ännu grönare i verkligheten än på bilden, velour kan vara så svårt att fotografera ibland.Klänningen ska ut på Tradera tillsammans med en liten hög andra färdigsydda plagg i stl 74/80 och 86/92 som syns på bilderna nedan. Ska bara ta mig i kragen och skriva auktionerna först (Tradera är jättekul men att skriva och lägga upp auktionerna är så tråkigt...).

     


   


Sist men inte minst en bild på två beställda tunikor i härliga färgkombinationer!


RSS 2.0