Sommar och sol (idag iallafall)!

Efter att ha varit ute med husvagnen en vecka kastade jag mig över symaskinerna så fort jag kom hem och sydde sex klänningar och ett linne på raken! Snacka om syabstinens! :-) Hade upptäckte att ärmlösa klänningar var en bristvara i tjejernas sommargarderober så jag slängde raskt ihop mönster för stl 116 resp 128/134. Upptill har jag hämtat inspiration från Ottobre gratismönster på linne, gillar att det är ganska slimmat.



Blev så himla nöjd med dessa blåa! Marint och somrigt! L o M hade nog lite hoppabstinens - oj, vad det har hoppats studsmatta idag! (Klicka på bilderna så blir de större)


Till alla klänningarna och linnet har jag sytt kantbanden i samma tyg. Använder den smala kantbandaren och syr med en enkel kedjesöm, tycker det blir väldigt snyggt.



Får se om jag har stillat min syabstinens nu så vi kan åka iväg och campa en runda till! :-)

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Så fina klänningar! Härligt att se bevis på det smala kantbandet, är så sugen på en sådan apparat. Är det janome?

2011-07-17 @ 06:24:54
URL: http://nyfiqen.blogspot.com/
Postat av: Mysungar

Japp, det är Janomes smalaste kantbandsvikare. Blir väldigt snyggt när man vill ha smala kantband i jersey. Med muddväv brukar det dock vara lite kinkigt att få det bra, då är de breda vikarna bättre.

2011-07-17 @ 09:54:06
URL: http://mysungar.blogg.se/
Postat av: Mia/JuMel

Snygga sommarfräscha klänningar! Väntar precis på min cover maskin, kantar du alltid med jersey eller använder du även vanlig mudd?

2011-07-25 @ 09:56:56
URL: http://jumelsblogg.blogspot.com
Postat av: Mysungar

Jag kantar med allt - jersey, mudd och interlock. Men oftast bli det nog med mudd faktiskt. Har införskaffat två billiga kantbandare från Ebay som viker tre gånger och då blir det inte så tjockt.

2011-07-25 @ 11:15:19
URL: http://mysungar.blogg.se/
Postat av: Mira Kjellgren

Valdigt snyggt!

2011-09-24 @ 13:49:40
URL: http://billiga-webbhotell.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0