Stortjejstunikor

Det är minsann inte lätt att välja tyger när man ska sy till lite större barn. L behövde påfyllning i garderoben och många tyger känns lite för barnsliga för en andraklassare. Och jag har sytt tillräckligt med randiga tröjor till henne nu. De här tunikorna är kanske inte så färgglada tyvärr men de är iallafall inte randiga :-)

Den prickiga är egentligen inte riktigt färdig. Hade tänkt mig ett snyggt strassmotiv att stryka fast på framsidan men eftersom jag inte hittat något färdigt motiv att köpa och inte har tid och tålamod att göra ett själv med lösa stenar har jag inte kommit längre. Modellen är iallafall samma som jag sytt tidigare med bred mudd nertill som gör den lite puffig. Valde att göra trekvartslånga ärmar som omväxling.

Tunikan med hjärtan är samma modell fast med långa raglanärmar. Det är ju populärt med pingvinärmar till den här typen av tunikor men eftersom jag är född i början på 70-talet och var med när det var mode på 80-talet ryser jag fortfarande när jag ser sådana. Det finns två saker jag aldrig kommer att sy - pingvinärmar och haremsbyxor. Vi får väl se om jag kommer att få äta upp att jag sagt det! :-)

Imse vimse overall

Nu är det full rulle på symaskinerna igen efter en härlig julledighet. Har kickat igång det nya året med att sy ännu fler mysoveraller! Fick bl a en beställning där jag fick fria händer att bestämma hur den skulle se ut. Lite småläskigt som vanligt men samtidigt jättekul att få göra något helt nytt. Den här gången föll valet på foder till luvan på Imse vimse spindel-tyget.


Fick blodad tand av broderiet jag stygnsatte på Deer-overallen, så det fick bli en liten spindel på bröstet.


Även "skomakarens barn" fick nya overaller under mellandagarna. De ser kanske inte så glada och nöjda ut på bilden men de bodde i dem fem dagar i sträck innan jag fick på dem andra kläder så jag antar att det är ett gott betyg ;-)

Har även stygnsatt Angry birds-broderiet på M:s overall själv. Meningen var att L skulle ha fått ett Smurf-broderi som matchade Smurftyget i luvan men det ville sig inte alls. Köpte ett färdigt broderi som fick maskinen att fullständigt flippa ur... Har stygnsatt en egen smurf istället som jag ska testa, men det blir kanske lite knöligt att få dit den på just denna overall nu när den är ihopsydd.


RSS 2.0