Sommar och sol (idag iallafall)!

Efter att ha varit ute med husvagnen en vecka kastade jag mig över symaskinerna så fort jag kom hem och sydde sex klänningar och ett linne på raken! Snacka om syabstinens! :-) Hade upptäckte att ärmlösa klänningar var en bristvara i tjejernas sommargarderober så jag slängde raskt ihop mönster för stl 116 resp 128/134. Upptill har jag hämtat inspiration från Ottobre gratismönster på linne, gillar att det är ganska slimmat.Blev så himla nöjd med dessa blåa! Marint och somrigt! L o M hade nog lite hoppabstinens - oj, vad det har hoppats studsmatta idag! (Klicka på bilderna så blir de större)


Till alla klänningarna och linnet har jag sytt kantbanden i samma tyg. Använder den smala kantbandaren och syr med en enkel kedjesöm, tycker det blir väldigt snyggt.Får se om jag har stillat min syabstinens nu så vi kan åka iväg och campa en runda till! :-)

Nya modeller

Två nya modeller har sett dagens ljus. Den första är en vådkjol som jag gjorde mönster till för ett tag sedan men som blivit liggande. Som tur var fick jag en beställning på en kjol i just den storleken så jag fick äntligen komma till skott och sy den. Har bara mönster på stl 98/104 än så länge men jag ska göra mönster från stl 86/92 - 122/128. Satte en 3 cm bred resår inuti midjemudden, tycker den sitter bäst då. Mindre bra att den första är sydd i rött bara, det är ju nästan omöjligt att fota!


Den andra modellen är velourshorts som jag gjort efter önskemål från samma beställare. Utgick från mitt mönster för puffbyxor men gjorde dem en aning vidare. Benavsluten består av dubbelvikt velour som jag overlockat fast och sedan stickat ner med en täcksöm. Supergosigt! Jag tänker mig velourshorts med ett par tights eller strumpbyxor under till hösten - hur mysigt som helst!


Dessa röda är sydda i stretchfrotté:
Syblogg

Vill informera om att denna blogg i fortsättningen kommer vara en renodlad syblogg där jag bloggar om plagg jag sytt osv. Andra nyheter, tävlingar och erbjudanden kommer att publiceras på Mysungars facebook-sida. Så för att inte missa något se till att gilla den! När den har kommit upp i 200 gillare kommer jag att ha en utlottning.

Du har väl inte missat Traderaauktionerna som går ut imorgon kväll? Du hittar dem här.


RSS 2.0