Syfestival och nya tyger

För en gångs skull lyckades jag ta mig till den stora symässan i Stockholm förra veckan. Mässorna här i västsverige är ju tämlingen små i jämförelse och eftersom mina föräldrar bor på bekvämt avstånd från huvudstaden och barnen ändå hade sportlov passade vi på att köra upp. Men jag vet inte, är inte så imponerad faktiskt. Tittade en del på symaskiner eftersom jag bestämt mig för att investera i en eller två nya, och det var ju bra att kunna jämföra alla märken på plats. I övrigt var mässan faktiskt lite tråkigt. Men visst blev det en del nya tyger! Blev kär i JNY designs molnfrotté som jag inte provat innan, så en bit rosa och grön fick följa med hem. Och Znoks/Johanna Alhards ekologiska "finn djuren".Visste inte att JNY designs prickar var så stora (drygt 4 cm), det tyckte jag var lite kul så de var jag tvungen att köpa. Och Znoks svarta glada elefanter.Ska uppdatera tygsidan med bilder på alla nya tyger och även skriva ut vilka som är ekologiska. Men den sidan är bara provisorisk och jag tänker inte lägga så mycket krut på den. Håller som bäst på att ta fram en helt ny hemsida/webshop.

Fick hem två nya trikåtyger med klövermönster förra veckan också. Tänker mig svala och somriga plagg av dem!Försökte fotografera den nya Iris visa i lila, men min kamera ville inte alls vara med på det... Ber om ursäkt för den dåliga bilden...
Vinnarnas val

Idag har jag postat varsitt plagg till vinnarna i tävlingen jag hade i januari. Någon som är nyfiken på vad de valde? Här kommer svaret!

"Tingelingklänning" i svart och rosa randig velour med svarta ärmar och svart hjärtapplikation, stl 122/128.Puffbyxor i velour med cerisa hjärtan bak och på knäna, stl 80/86.

Hoppas ni blir nöjda med era vinster!

Grön och skön pyjamas

Åh, vad jag gillar detta tyg! Fantastiskt mjuk och skön bambuinterlock, ekologisk dessutom. Tänk att krypa till sängs i den - mysigt! Fick hem den nya färgen lila häromdagen och ser fram emot att få lite tid över att sy något i den.


Bambuinterlocken kommer från Strömming Design.

Favoriter i repris

Ja, inte så mycket att orda om egentligen. Här är ytterligare två favorittyger som det var rätt länge sedan jag sydde i. Båda känns lite vårfräscha tycker jag och nu längtar man verkligen efter våren, eller hur?
Dagens outfit!

Jag har Mysungar och Mysungar, sa M imorse när hon hade valt kläder :-) Jag kom på att här är ju två obloggade plagg och passade på att plocka fram kameran. Tröja i världens gosigaste vinterfrotté från Hilco och muddjeans av en stuvbit jag hittat någonstans. Tycker faktiskt det är svårt att hitta jeanstyg som är lagom tjockt, mjuk och har den rätta tvätten. Men jag kanske är för petig. Fodrade muddjeans är annars en favorit här hemma. De syns inte så bra på bilden men är samma modell som här: http://mysungar.blogg.se/2009/may/snabba-baggyjeans.html


RSS 2.0