Hjärttunika med knyt

Ibland går det verkligen inte så lätt och smidigt som man tänkt sig att sy ett plagg. Fick idén till den här tunikan så fort jag fick se den härliga hjärtvelouren och allt flöt på som det skulle tills jag kom till kantningen av halsen och knytbanden. Det var ett tag sedan jag använde den smala kantbandaren till Coverpron och sydde på kantbandet med kedjesöm (använder bara en nål alltså). Och jag hade glömt hur meckigt det var... Fyllde nästan en ICA-kasse med misslyckade kantband och var på väg att dynga Coverpron in i väggen ett antal gånger innan jag lyckades få ett acceptabelt resultat.


Alltså, hur i helsike bär man sig åt för att den där sömmen inte ska sticka iväg åt den ena eller andra sidan?? Jag som varit så himla bra kompis med Coverpron på sista tiden och allt. När jag syr med den bredare kantbandaren och två nålar är det aldrig några problem! Misstänker att det kommer dröja ett tag innan jag ger mig på en sån här tunika igen. Jag är väääldigt petig, det är bara så, blir det inte perfekt får det vara! M är nöjd iallafall och lär ju inte granska sömmen så noga. Faktum är att hon efter att ha haft tunikan på sig en halv dag tittade ner på den och sa: "Nämen det är ju inte moln, det är ju hjärtan! Vad fint!" :-)
Bodyfeber!

Äntligen har det blivit av att jag har testat att sy bodys. Vet inte varför jag inte har gjort det innan, har så stora barn att jag väl inte har haft någon anledning. Men när jag fick en förfrågan om jag kunde sy en nappade jag direkt. Det var så roligt att jag nästan inte kunde sluta ;-) Eftersom jag inte har någon användning för dem ligger det ett gäng ute på Tradera nu.
Det ligger även lite annat smått och gott ute på Tradera, auktionerna hittar du här.Nu har maskinerna gått varma!

Det har varit en produktiv vecka, kul när man har bra flyt. Det har blivit premiär för flera tyger, bl a Mjukatygers svart/limegröna apvelour, Miniskunks hjärtvelour (här färgad i cerise) och Znoks drakar. Alltid kul att testa ett tyg för första gången, det blir inte alltid som man har tänkt sig när det har förvandlats till en tröja eller klänning.

Här är ett urval, en massa nytt i velour:
Och en tröja i draktrikån:


Trevlig helg!

Kusinmatchning

L och M:s kusin hade födelsedagskalas i helgen och som vanligt brukar det ju följa med ett mjukt paket. I år kändes det lite svårare, vad ska man hitta på till någon som fyller 8 år? Vill inte använda för barnsligt tyg och samtidigt inte sy minivuxenkläder. Valet föll på det svarta tyget med vita ringar från Stoff & Stil. Men lila applikation och kantband kändes det lite mitt emellan. Vet inte riktigt vad födelsedagsbarnet tyckte men hos min 7-åring som fick en likadan gick den iallafall hem direkt! Ja, jag inser ju att anonymiteten ryker här, men det skulle kännas lite fånigt att inte ha några bilder med :-) Nu återstår bara att hitta på något liknande till lillasyster som har ett namn på sju bokstäver, pust.

Turbo-Bettan!

Har länge tyckt att min overlock har känts lite trött och seg men inte vetat varför. Brukar smörja, dammsuga bort ludd och byta nålar med jämna mellanrum men börjat fundera på att det nog var dags att lämna in den på service. Diffratten har också varit väldigt trög och jag har inte fattat vad sjutton det beror på. Igår upptäckte jag varför! En av trådarna till de undre griparna gick av och för en gångs skull var jag tvungen att öppna luckan och trä om den hela vägen. När jag var där inne och pillade upptäckte jag att det satt stora mängder ludd under styngplåten. Kunde pilla loss stora högar med hårt packad ludd. Ja, jag syr ju mycket i velour så det är ju inte konstigt att det har samlats så mycket. Men att man ska skruva loss styngplåten och rensa där har jag faktiskt inte tänkt på. Helt plötsligt gick det att vrida på diffratten igen, och maskinen blev som ny! Nu går det tyst och mjukt igen och vilken fart det blev på den! Turbo-Bettan är tillbaks!
RSS 2.0