Fågeltunika

Har köpt några påstrykbara tryck för att testa som komplement till applikationer. Att använda dem på velour är väl lite av en chansning men barnen har ju köpeplagg i velour med likanande tryck så förhoppningsvis är de fina även efter tvätt. Har använt en riktigt tjock och härlig orange/brun velour från Miniskunk. Perfekt för lilla frusna M! Tyckte det blev ursnyggt med det limegröna trycket och kantbanden till. Kul när man blir så nöjd! :-)

Skam den som ger sig!

Efter lite rattande på Coverpron och byte av pressarfot har jag börjat få in snitsen på de smala kantbanden. Nu är jag riktigt nöjd med resultatet! Vad kul det är att sy när allt fungerar! Detta är min vanliga singoallamodell med smala kantband och knyt. Jag rynkade först öppningarna med rynktråd och sydde sedan på kantbanden, t o m det gick galant!

Det kommer så mycket nya fina tyger hela tiden, vilket i och för sig är kul, men det gör också att man lite grand tappar sin egen kreativitet. Alla syr i samma tyger så till slut blir man lite mätt på dem. Jag kände att jag var tvungen att sätta mig och sy en tunika med gammal hederlig applikation! Passade på att testa en modell med mudd nertill och sedan en enkel blomma. Mönstrade tyger i all ära - men ibland är det fint med bara något enkelt.


När jag ändå var inne på blomapplikationer blev det två velourset till.


Men jag har inte kunnat hålla saxen bort från de mönstrade tygerna helt och hållet. Johanna Ahlards söta små féer var så fina att det tvunget fick bli en liten body i dem. Och ett litet set med byxor i den sista lilla biten av den multirandiga velouren och stjärnbody till. Och sedan ett set till i den härliga hjärtvelouren. Men nu är jag sugen på att hitta på nya roliga applikationer, för det är ändå det som är allra roligast att sy.

RSS 2.0