Mysungar firar midsommar!

Kan inte låta bli att visa några bilder från midsommar på L, M och deras kompis A med blommor i håret och Mysungarklänningar på! L o M har nysydda molnsingoallor dagen till ära och A har en singoalla i A&H:s härliga hjärtvelour.   

Här är några beställda plagg i stl 74/80 som jag sydde förra veckan. Randig Eisertrikå, limegrön trikå från Jofotex, elefanttrikå från Stoff & stil och röd trikå från E-slöjd. Scarvesen tyckte jag var svår att fålla riktigt snyggt runt om i trikå så det blir det nog inga fler av... Skulle kanske vara om man gör en slät rullfåll i så fall. Tar gärna emot tips på hur man kan göra det snyggt, snabbt och smidigt! ;-)

 

Massor med moln!

Sent om sider fick även jag hem de efterlängtade molntygerna från JNY design. Mina fick retligt nog tillbringa helgen på posten, osmart av mig att beställa så mycket att det gick som paket och då tar en dag längre... Igår hämtade jag iallafall ut dem och tvättade dem på stört. Så idag kunde jag äntligen börja sy av dem!

Första plagget blev ett linne till L. Har inte sytt något linne förut och hade därför inget beprövat mönster. Jag kom ihåg att jag har sett ett gratismönster på Ottobre designs hemsida så jag skrev ut det. Eftersom Ottobres modeller brukar vara ganska vida tog jag stl 116 då L precis börjat med 122. Det blev en snabb provning innan sänggång och då konstaterade jag att den satt ganska precis, ovanligt smal för att vara Ottobremodell med andra ord. Nästa linne får jag nog sy i 122. I övrigt gillar jag verkligen modellen, den satt kanon! Sådana får det bli fler av!M lade genast in en beställning på ett likadant linne i det rosa molntyget :-) Jag är till och med lite sugen på att sy något till mig själv av det bruna fast jag i princip aldrig syr något till mig själv.Eftersom jag till skillnad från alla andra inte hade några moln att sy i under helgen satte jag saxen i några tyger från Stoff & Stil istället. Meningen var att denna skulle bli en sommarklänning till L. Hon valde själv tyget och jag sydde på en volang och gjorde en krusig rullfåll nertill för att den skulle bli riktigt tuttinuttig. Men det färdiga resultatet... Nja, jag tycker klänningen ser ut som ett nattlinne!! Men det är ingen idé att framföra det till dottern - hon fullkomligt älskar den! :-)

M fick en singoallatopp i samma tyg. För att göra Mysungarutstyrseln komplett har hon valt en velourkjol som är ett av mina allra tidigaste alster.L fick en singoallatopp av ett annat S&S-tyg. Jag tycker nästan det blev lite Hawaiikänsla på den! Har även sytt hennes turkosa frottéknickers. Först gjorde jag dem för långa och sedan blev de nästan för korta. Tycker det är jättesvårt att veta var knät hamnar, vet inget bättre sätt än att prova sig fram.Passar avslutningsvis på att visa några beställda plagg. Det blir nog inget mer inlägg den här veckan så jag vill även passa på att önska alla en RIKTIGT SKÖN MIDSOMMAR!

         

            

Sommarset med flodisar

Alltså, jag försöker verkligen tänka på att sy mer pojk/unisexkläder men det är verkligen toksvårt att låta bli att sy en massa klänningar och tunikor när man har två tjejer! ;-) Ja, en och annan beställning blir det väl till pojkar, men inte så ofta. Det är ju tur att man har kompisar med söner så man får sy något annat ibland!

Detta set är till en liten 3-årig kille, t-shirt med de limefärgade flodhästarna och svarta knickers i trikå. Visste inte riktigt benlängden på knickerserna när denna bild togs, jag fick korta dem lite idag när han och hans mamma och storasyster var här och hämtade dem. Hoppas att de blev lagom nu och att M gillar sina flodisar! De har ju verkligen sina bestämda åsikter om saker och ting de små :-)


Ödletunika

Häromdagen kom jag på att jag alldeles glömt bort att blogga om L:s senaste tunika! Köpte stämplar med bl a ödlemotiv på Panduro för ett tag sedan och så fort hon fick syn på dem sa hon att hon ville ha en tunika med ödlor på. Vad kul tyckte jag! Man kan bli lite trött på allt rosa och tjejigt och prinsessigt ibland så en sådan sydde jag såklart mer än gärna!

Eftersom hon passar så bra i turkost blev det två olika randiga från E-sljöd till tunikan och enfärgade tights till. Gjorde kantband, sömmar och trycket brunt för att bryta av lite. 


Annars pågår sommartoppstillverkningen till L för fullt. Detta är de tre första och än har jag inte tröttnat :-) Vi får hoppas att det blir en varm sommar så de får användning för dem!


RSS 2.0