I'm back!

Har haft ett låååångt uppehåll men nu är jag tillbaka med nya friska tag! Efter en intensiv period före jul bestämde jag mig för att låta maskinerna vila några veckor under julledigheten. Har istället ägnat mig åt annat om kvällarna, som att krypa upp i soffan med stickningen och titta på en bra film :-) Det hade jag varit alldeles för rastlös för att kunna göra för ett halvår sedan så jag ser det verkligen som något positivt. Dessutom ska jag snart öka på arbetstiden lite igen så jag kommer upp i 75%, vilket känns smått otroligt! För bara ett halvår sedan var det knappt jag klarade av 25%...

Har en del obloggade alster som jag sydde innan jul och även några som blivit till de senaste veckorna. Vet inte riktigt var jag ska börja... :-) L och M fick iallafall varsin julklänning i velour från A&H, hade tänkt jag skulle sy något mer juligt kanske men tiden liksom bara försvann så så blev det. De blev nöjda och glada iallafall och det är ju huvudsaken!Fick fina bilder innan jul på två systrar i Mysungekläder - de vill jag ju visa såklart! Tunikor i A&H-velour i stl 110/116 och röda puffbyxor. De rosa mönstrade byxorna från Liten hade hon sedan tidigare. Har inte mycket kvar av de fina tryckta velourerna nu, har ännu inte lyckats ta mig till A&H för att handla mer, men det står högt upp på önskelistan!

         


Ännu en biltröja till en liten kille. Sydde röda kantband och muddar till och fållade med röd täcksöm. Lite längre muddar i ärmsluten där jag stickade ner sömmen med täcksöm. Både snyggt och praktiskt att kunna vika upp i början.
Min första landskapströja, har ju bara blivit tunikor innan. Men det här skulle till en kille så det fick blir ett grabbigare stuk på den :-) De lite längre muddarna med täcksöm och täcksöm även vid raglansömmarna. Storlek 110/116.
Två par velourtights i stl 110/116 med härligt mönster!

 


De härliga stjärnorna i två olika utförande, stl 86/92.

 

Den här tunikan sydde jag till L igår. Köpte det härliga Hilcotyget från Neanobelle redan i höstas men av någon anledning har det blivit liggande. Tänkte att den måste ju bli klar innan man blir sugen på vår- och sommarkläder så nu tog jag mig i kragen och sydde den. Passade på att prova klänningsmönstret i Meedoms bok Börnetöj 4-7 år, fast jag tog in vidden lite och gjorde den lite kortare. Har inte hunnit knäppa någon bild på L med klänningen på men jag tycker den sitter väldigt bra. Har tänkt att det ska bli mörkgröna velourtights till såsmåningom.
Sist men absolut inte minst vill jag naturligtvis tack för de fina utmärkelserna jag har fått av Muhrenssida, Lillofant, Nelloli och Busiga ungar! Vad glad jag blir att bli utvald av er som själva syr så fina saker! Skickar den vidare till ALLA inspirerande sybloggare, kan omöjligt välja ut bara sju...


RSS 2.0