God Jul & Gott Nytt År!

Jisses, det är ju inte många dagar kvar till julafton nu! December har varit ovanligt hektisk i år, känns som jag inte alls har hängt med! Att alla i familjen åkt på rejäla förkylningar gjorde ju inte saken bättre. Men nu är den sista beställningen för i år sydd och jag ska göra ett litet syuppehåll medan barnen har jullov och samla ny kraft och inspiration.

L och M fick följa med sin kompis A för ett tag sedan och bli fotograferade. Dagen till ära fick alla tre varsin nysydd singoalla i JNYdesigns tyger. Så jag passar på att önska God Jul med några bilder på de tre mysungarna - ha det gott allihop!
   


Tingelingklänning

Fick en beställning på klänning och byxor med RIKTIGT långa muddar och passade på att sy en klänning till M för att testa den nya modellen först. Jag har utgått från min vanliga singoalla men gjort den lite mer slimmad och en aning figursvängd. Sambon kallade färgen tingelinggrön vilket medförde att klänningen snabbt fick namnet "Tingelingklänningen". Den blev genast en favorit både hos M och mig!


Nöjd med resultatet (förutom muddväven som jag använde i ärmarna, det blev alldeles för tjockt och bylsigt när man gör den dubbel så de ska gå att vika upp) skred jag till verket med beställningen. Den här gången använde jag jersey med lycra till ärmarna istället och det blev alldeles lagom. Muddbyxorna har fått muddar upp till knäna ungefär, de har lite extra uppvik så de ska räcka länge. M som knappt har velat prova överhuvudtaget innan mannekängar nu som värsta modellen! :-)
                              
 
Sådana här kommer det att bli fler av, har redan huvudet fullt av idéer på vad jag ska sy! 

               
 


RSS 2.0