Kalasväder och vårkläder!

Äntligen är det vår på allvar och då vill man såklart ha nya vårmössor och fleecetröjor (L:s har jag ju berättat om i mitt tidigare inlägg och nu har jag fångat en skymt av den på bild). Påsken tillbringades hos mormor och morfar och fleecetröjorna var förstås med - perfekta att leka i på lekplatsen!

Igår gjorde vi en liten utflykt till Slottskogen i det härliga vädret och då passade jag på att föreviga M:s nya mössa. Den är sydd i dubbel cerise jersey. Upptäckte när jag stykt på Hello Kitty-märket att den matchade hennes jacka väldigt bra :-) Det var faktiskt inte alls planerat även om det ser ut så!!

   

Någon kanske har lagt märke till har jag kopplat mitt domännamn till bloggen, så från och med nu kommer man hit både om man skriver www.mysungar.se och www.mysungar.blogg.se. Passade även på att byta mejladress till maria@mysungar.se men den gamla kommer nog att fungera ett tag till.


Back to Mysungar

Back to Mysungar - det var sambons kommentar när han såg den senaste tunikan jag sytt. Han tycker att det har varit mycket elefanter, landskap och mönstrade tyger den sista tiden och det är nog sant. Jag har inte tänkt på det, men kanske är det så att detta är ett tyiskt Mysungar-plagg med blomapplikationen och matchande muddar?

Hur som helst så blev jag iallafall väldigt nöjd med resultatet. Den härliga mörkblå/rosa randiga trikån kommer från E-slöjd, fick syn på den på senaste symässan i Göteborg och visste direkt att det skulle bli en tunika till L av den. Köpte en meter och det räckte precis, synd att E-slöjds trikåer är så smala och går åt så fort... Gillar Meedoms raglantröjor väldigt mycket så denna tunika gjorde jag utifrån mönstret för form 1 men förlängde och ställde ut fram- och bakstycket som en tunika istället. Ärmarna gjorde jag extra långa med uppvikbara muddar för att den inte skulle växas ur på en gång.

Jag är nöjd och L är nöjd! Men mest nöjd just nu är hon nog över sin nya turkosa fleccetröja som jag sydde igår - hon tycker den är så gosig att hon tog den med sig i sängen när hon skulle sova! Bild kommer, så fort jag får låna den... :-)   

Kjolar

När jag återupptog min syhobby efter att inte har sytt annat en lite gardiner på en herrans massa år, var några velourkjolar bland det första jag sydde. Sedan har det inte blivit en enda en. Så det var verkligen dags att ta fram kjolmönstret och damma av det. Gjorde några justeringar och det blev två varianter av samma modell - en med bara mudd i midjan och en med resår. Så enkla och härliga plagg! Det gav helt klart mersmak så nu ska jag sätta mig och klippa till fler! :-)
Lite gott & blandat

Här är en salig blandning kläder som jag inte har hunnit blogga om tidigare!


Omlotttunika i stl 80, A&H:s tryckta velour och bruna kantband.
Till några goda vänners dotter har jag sytt två set i stl 104. Prinsesskronedress i cerise och lime och singoallaklänning i A&H:s hjärtvelour med röda tights till (fast de kom inte med på bilden).


Här är en liten specialare - vårkläder för härlig utelek! Har utgått från mina vanliga modeller för muddbyxor och tröjor men ökat vidden en aning så man ska få plats med lite kläder under. Cerise fleecetröja med limegröna muddar och en velourblomma med reflextyg i mitten. Byxor i svart bävernylon, fodrade med tunnt polyesterfoder. Muddar så att de lätt ska gå i stövlarna. Sydde även på ett reflexband på ena benet.

  


Här är en liten tjej som vill visa hur nöjd hon är med sina Mysungekläder! Söt va?

 


Sist men inte minst så måste jag visa något som jag inte själv har sytt. Fick en beställning på ett landskapsset från en mamma som hade ett FIX-linne i det tyget när hon var liten. Jag som inte själv har något minne av landskapstyget tyckte det var lite kul att se ett orginal från 70-talet!

 

RSS 2.0