Nysytt och obloggat

Nu ligger jag efter med bloggandet igen! Vi har varit förkylda i flera omgångar den sista tiden och jag har inte orkat fotografera efterhand, men det har blivit en del sytt mellan varven iallafall. Såg nu när jag laddat upp bilderna att kläderna ser alldeles skrynkliga och slarvigt utlagda ut... Ja, det är väl ungefär så jag känner mig just nu - skrynklig som en urvriden trasa ;-) Ska skärpa mig till nästa gång!

Som så många andra sybloggare har jag beställt den randiga velouren från mjukatyger.se. Först ut blev ett set med tunika och tights till M. Hon blev så go´ i de härliga färgerna att man bara vill gosa med henne hela tiden :-)



L som egentligen är i större behov av påfyllning i garderoben har också fått några set. Kortärmade klänningar vill hon ha och lila är favoritfärgen så det blev ett med blomma på magen. Sydde ett set till L:s kompis S med prinsesskrona för ett tag sedan och då ville L ha ett likadant! Jag valde dock en mörkare blå till L för att det inte skulle bli exakt lika. Långärmat gick bra den här gången, kanske för att hon redan sett S:s långärmade :-)

        
L:s nya myskläder.             Kompisen S:s prinsesskroneset i himelsblå och rosa velour.


     
   
Ett gäng beställningar på sköna byxor, klänningar och tunikor!


 
Ett velourset i lime/cerise stl 110/116 och en grön elefantklänning stl 74/80. De kommer snart att finnas på en auktionssajt nära dig! :-)



Det nya landskapstyget dök upp för en vecka sedan och jag var så sugen på att börja sy i det att det åkte in i tvättmaskinen på en gång. Och sedan har det blivit liggandes.... Jag får surfa runt och titta på vad alla andra syr för fint av det så länge! Har många nya fina tyger som jag längtar efter att få sätta saxen i och mängder av idéer på vad jag vill sy, väntar bara på att energin att ta tag i det kommer tillbaka!


Nattsvart tunika

Alltså jag tycker att den är så fin den här svarta velouren att jag måste bara visa den här tunikan även om varken modellen eller applikationen är något nytt. En del mörka velourer ser så glansiga ut och det gillar jag inte, den här är riktigt svart och matt och snygg (Hilcos såklart)! Fick en beställning på en svart tunika som skulle matcha ett par randiga tights beställaren redan hade. Jag hoppas att det blev bra!


Vinn en necessär från Retro Elephant


Nu kan man tävla om en superläcker Retro elephant necessär! Kolla in http://www.retroelephant.com/2008/10/tvling-vinn-en-necessr.html och var med och tävla du också!

Omlottunika

I helgen när jag ändå satt hemma med L som var sjuk passade jag på att prova att göra en tunika i omlottmodell till M. Modellen jag utgått ifrån är den avskurna som jag gjort med Barbapapafigurer nu senast. Är nöjd med resultatet föutom att jag skulle ha töjt muddväven mer. Nu blev den aningen bubblig och lite stor och fladdrig i halsen. Men, nu vet jag till nästa gång hur jag ska göra :-)

En sådan här tunika är perfekt att sy av spillbitar eftersom mönsterdelarna inte är så stora. Jag hade en bit av den här gammelrosa velouren kvar som inte räckte till hela stycken. Tycker färgen är så snygg, speciellt till brunt, kul att jag fick användning av den.


En riktigt go´ mysunge!

Måste bara visa de fina bilderna jag fick på en ursöt liten tjej i Mysungeklänning. Visst blev hon fin i sin uggleklänning? ;-)
Tack snälla M:s mamma som skickade bilderna och lät mig visa dem på bloggen!

    

Äntligen en mössa!

Vet inte riktigt varför jag inte har kommit mig för att sy en mössa tidigare - det är ju så snabbt och enkelt . Det är nog för att jag varit rädd för att det inte skulle bli bra, jag tycker alltid det har varit så svårt att hitta mössor som sitter riktigt bra på barnen. Jag HATAR när de åker runt på huvudet, glider ner i ögonen och har sig! Men efter att ha inhandlat varsin dyr PO.P-mössa till barnen bestämde jag mig för att det nu måste bli ändring på detta - det vore väl fasen om man inte skulle kunna få till det!

Så här är mitt livs första mössor! Det var så kul att sy dem att det blev tre av bara farten. Kommer att behövs en del ändringar på mönstret innan jag blir riktigt nöjd men de jag tycker ändå att det är helt OK för ett första försök. Mössorna är egentligen lite för stora för M men hon la genast beslag på äpplemössan så jag får väl försöka krympa den i tvätten :-) En trött och febrig L tyckte den med stjärna var gosig.



   

Så har jag även kommit mig för att lägga ut lite nytt på Tradera. Ta gärna en titt! Här är några smakprov på vad som är ute.

     

Sambon är på tjänsteresa och har den bra kameran med sig. Hur jag än fotade så gick det inte att få till färgerna... Iallafall så kommer han hem imorgon med den och med tyg som han köpt till mig i Japan! Superspännande!!

Superunik tunika

Oj, nu har jag legat på latsidan igen! Ja, när det gäller bloggandet alltså :-) Sytt har det blivit en hel massa men jag har varit lite dålig med fotograferandet.

Något som iallafall har fastnat på bild är detta set i ljusrosa och en jättefin petrolblå velour från Hilco. En återkommande beställare frågade om jag kunde sy en tunika med dotterns handavtryck som applikation. Tyckte det var en jätterolig idé! Snacka om personlig prägel på kläderna :-) Så medan lilltjejen (tydligen under vissa protester) fick sin hand avbildad skred jag till verket med att göra den nya tightsmodellen som ni ser i mitt förra inlägg. Lagom tills jag hade sytt tunikan och tightsen landade handavtrycket i brevlådan och det var "bara" att sy dit handen. Inte helt lätt att sy en sådan applikation snyggt så jag valde att sy med en gles och ganske smal sicksack som liksom försvann lite i velouren. Då syns det inte om det inte blir helt perfekt runt kanterna.



  

Här några beställningar som också fångats på bild. Repris från mitt förra inlägg fast den ljunglila tunika har Barbaskön istället och molnsetet är i stl 86.

  

En ny omgång elefanter har landat och eftersom L o M inte hann få några kläder i det  innan det tog slut första omgången började jag sy till dem direkt nu. Imorse hade båda bråttom att byta om till varsin nysydd klänning. Det är verkligen roligt att de uppskattar det man syr åt dem!


RSS 2.0