Ny tunika

Har varit sugen på att göra en ny tunikamodell och nu har jag äntligen kommit mig för att göra en första prototyp. Utgick från min långärmde singoallamodell men gjorde den figursvängd och ärmarna lite puffiga i slutet.

Ville ha lila kantband till de lila kaninerna så jag fick fundera ett tag på hur jag skulle få till det i halsen. Först sydde jag på kantband som jag dragit ut ganska ordentligt för att den skulle dra ihop sig och ge rynkeffekten. Men muddväven var nog inte tillräckligt elastisk för halsen blev alldeles för stor ändå. I andra försöket sydde jag in en tunn resår i kantbandet och då blev halsen lagom. Tycker dock att det blev nästan för tjockt med resåren i så jag får nog fundera på om jag inte ska göra den som en vanlig raglantröja i halsen nästa gång istället.

Meningen var att tunikan skulle vara i stl 98/104 och passa M, men den blev mer som en stor 104:a så den får ligga i garderoben ett tag.
Första plagget i det bruna elefanttyget fick bli en singoalla i stl 86/92. Tanken är att den ska ut på Tradera så småningom, men om någon är intresserad av att köpa direkt är det bara att höra av sig.


Utmanad

Jag har blivit utmanad av M.Y Design.

Först reglerna:
Svara på alla frågor.Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1. Åka och handla.
2. Hjälpa sambon tvätta fasaden på garaget.
3. Ta en promenad.
4. Vila.
5. Laga mat.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
För 10 år sedan hade jag antagligen vid den här tidpunkten semester från mitt jobb som konstruktör på ett konsultföretag (är maskiningenjör till yrket).

Ställen du bott på?
Född och uppvuxen i Nyköping. Bodde två år i Katrineholm för studier på högskolan, sedan ett år i Karlskrona för att bygga på utbildningen ytterligare och sedan hamnade jag i Göteborg då både jag och min sambo (som jag träffade på högskolan) fick jobb här. Har bott här sedan -95 med ett avbrott för studier i Brisbane, Australien -97. Flyttade till Partille, precis på gränsen till Göteborg, -03 strax innan första dottern kom.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Betala tillbaks studieskulden.
2. Göra en lååång resa i Australien, och sedan förtsätta resa, resa, resa!
3: Sluta oroa mig för jobb och framtid, aldrig mer jobba för någon annan men antagligen ha något eget företag.
4: Köpa nytt hus.
5. Se till så mina nära och kära också är ekonomiskt oberoende.

Jag skickar vidare utmaningen till:
GoSi LinSar LiEmEl Yrväder

Lång radda beställningar äntligen klara!

Inte bara en syhelg utan en riktig syvecka har det varit. Har betat av allt på att-göra-listan nu tror jag. Längtar efter att sy tunikor och klänningar i velour igen, det har blivit trikå för hela slanten de senaste månaderna. Ugglor och kaniner i all ära, velourkläder är ändå det mysigaste som finns! Varför kan ingen ta fram ett velourtyg med fint mönster??

Det här shortssetet är till några vänners dotter A. Blev verkligen härligt i de turkosa tygerna från E-slöjd! Istället för muddväv i midjan vek jag en remsa av det mörkturkosa tyget runt ett resårband och sydde fast. Tycker det blev jättebra och jag undrar varför jag inte gjort så innan. Tycker man måste ha så bred mudd för att byxorna ska sitta uppe om man bara har muddväv och det är inte alltid så snyggt.

Fick i uppdrag att sy ett shortsset till en liten 2-årig pojke också. Extra roligt eftersom det av naturliga skäl blir mest tjejkläder, men också lite svårare etersom jag inte har några utvecklade och beprövade mönster. Mönstret till tröjan kommer från Ottobre. Eftersom jag tycker de är väldigt breda i storlekarna sydde jag en modell i "slim fit". Känns som den blev lagom. Istället för applikation tryckte jag ett motiv på tröjan. Trycket kommer från Ottobre även det och jag förde över det till självhäftande plast och sedan stöplade jag färg på. Är väl sådär nöjd med resultatet, hade blivit snyggare med en täckande färg (som jag trodde att det var...).

Shortsen kommer från Allt om handarbete. Är inte hundra nöjd med modellen, tycker att benen blev lite skumma fast jag sytt efter mönstret. Känns som om nederkanten liksom är lite sned, precis som om de är för långa på insidan. Men det kanske blir bra när de kommer på, vad vet jag. Gjorde bakfickan och linningen i det randiga tyget för att matcha tröjan. Trikån kommer naturligtvis från E-slöjd här med.

Hoppas att lille M blir nöjd!!Nöjd hoppas jag även att lille M:s storasyster S blir. Här är kaninsingoallan i stl 116/122

     
och några övriga beställningar som har landat hos en liten tjej i Kalmar .

Sist men inte minst en ärmlös klänning till M som blev så förtjust i klänningen jag sydde till kusin L. Självklart fick hon också ha en, klänningtokig som hon är måste hon ju byta minst tre gånger om dagen så det går ju åt! Valde dock röda kantband till M:s klänning och det blev riktigt läckert.

      


RSS 2.0