Mysiga byxor

Sydde upp ett par mörkbruna byxor på beställning till ett par tunikor jag sålde på Tradera. Satte reglerbar resår i midjan för att vara säker på att de kommer sitta bra.

Idag ska jag fortsätta på M:s grodprinsdress och leta reda på en bra bild på en dinosaurie att göra applikation utifrån. Den ska bli till några kompisars son. Ska bli kul att sy!

image57

Limegröna byxor

Kunde inte låta bli att sy lite igår kväll så nu har grodprinströjan fått ett par matchande byxor. Byxorna har reglerbar resår i midjan och resår i bensluten. Storleken blev väl 92/98, vilket nog stämmer bra med tröjan. M fick prova den igår och den var nog mer åt stl 98 än 92 som jag skrev innan. Men jag har bestämt att M ska få en grodprinströja med rosa ärmar istället. Mycket förtjust i grodan blev hon :-)

image55


Tröja med grodprins

Jag tänkte testa lite nya applikationer. Först ut blev den här lilla grodan. Lite pillig att få till men jag tycker nog att den blev rätt OK, himla rolig att sy var den iallafall. Blev snyggt med brunt och lime i kombination och jag tänkte sy ett par limefärgade byxor till också. Storleken är ca 92. Får se vad jag ska göra med den, om den passar M eller om den får hitta en liten ägare eller ägarinna via Tradera.

image53


Äppletunika

Det var så roligt att sy tunikor att det blev en till i stl 98/104 av bara farten! Det var länge sedan jag gjorde någon äppleapplikation så det fick bli en sådan.

image51

Sedan fick L och M agera modeller! L är för stor och M är för liten för dem (jag ska sy varsin i rätt storlek åt dem) men det var kul att se hur de såg ut på iallafall.


Lila tunika

Hmm, det skulle ju bli en tunika till L men när jag hade sytt ihop den så kändes den lite liten. Var nog lite trött när jag klippte till den så det blev en storlek 98/104 istället för 110. Lite för liten för L alltså och lite stor för M så den får nog ut på Tradera. Är himla nöjd med resultatet iallafall, älskar singoallamodellen och den mörklila färgen.

image51

Äntligen lyckats lägga upp auktioner

Sådär, nu har lagt upp en omgång auktioner på Tradera. Höll på halva kvällen att försöka få till bilderna, men de blev ju bara skit med den lilla kompaktkameran! Grrr, vad jag blir irriterad! MÅSTE ser till att få den andra kameran lagad så jag kan ta rättvisande foton igen. Får hoppas att någon lägger bud ändå :-)

Nu ska jag börja sy en tunika till L. Blir en likadan som den bruna jag gjorde på beställning förra veckan, men jag har köpte mörklila velour istället för hon passar så bra i den färgen. Tänkte klippa till mönsterdelarna ikväll så jag bara kan börja sy imorgon.

Beställde lite mer av Nea Nobelles fina velour i starka härliga färger. Förhoppningsvis kommer de imorgon, på min födelsedag och allt :-) Känner verkligen för att sy något färgstarkt ochh uppiggande i detta gråa och regning väder som aldrig tyckts vilja försvinna.

Veckans kreationer

Nu var det ett litet tag sedan jag gjorde något inlägg, men det betyder inte att jag inte har sytt något. Oftast syr jag lite varje dag och ibland blir det till och med flera plagg per dag. Den senaste veckan har det blivit en del tunikor och byxor i stl 74/80. Tänkte lägga ut dem på Tradera de närmasta dagarna. Har en del som jag samlat på mig sedan innan så det blir lagom med en omgång auktioner nu. Det är ju så kul med Tradera!

Här är veckans kreationer, som synes en hel del retrofärger:

image47

image49


Tunikor och nya tags

Idag har jag skickat iväg en beställning på två tunikor till en 8-åring och en 6-åring. Den mörkbruna är gjord med eget mönster efter inspration av en singoallaklänning från PO.P och den rosa är ett klänningsmönster som jag har ändrat en del på. Tycker den mörkbruna blev så läcker att jag nog får sy en liknande till L. Ska lägga in en ny beställning på det tyget igen, det har en strykande åtgång :-)

Passade på att sätta på mina nya tags. Beställde billiga visitkort från Vistaprint som jag sedan gör hål i. Kul att kunna hänga sådana på kläderna som går iväg!

image44

 

Julklappskläder

Det har inte hunnit bli så mycket sytt sedan före jul. Gjorde dock en liten utflykt till Skroten i Kinna en dag där jag hoppades kunna hitta lite roligt tyg, men de hade inte så många roliga färger. Köpte bara mörkbrunt och cerise.

Har möblerat om i vardagsrummet med en rumsavdelare så att jag får en liten avskärmad syhörna bakom. Ska skaffa korgar som jag kan förvara tyger i också. Är sugen på att köpa en ny symaskin, men jag vet inte rikigt vad jag ska välja. Får nog ut och kolla runt lite.

Kan passa på att lägga ut lite bilder på julklappskläder nu när tomten har varit och lämnat dem!


Den här lila klänningen fick L och M´s 5-åriga kusin


och den här fick hennes lillebror på 3,5 år.


Sedan var tanken att lillkusinen på 6 månader skulle få en sådan här,
men den jag sydde var för liten så jag får sy en större.



RSS 2.0