Äppletryck och namnband

Kunde inte motstå den bruna jerseyn med äppletryck när jag beställde tyger från Stoff och stil för ett tag sedan. Nu har jag äntligen sytt något av det! Det blev en topp efter ett mönster i Ottobre och en brun velourklänning efter eget mönster med matchande påstrykbart äppletryck. Alla tyger är från Stoff och stil men jag ångrar lite att jag inte valde Hilcos mörkbruna velour istället, den hade nog matchat toppen bättre. Är ändå rätt nöjd med resultatet.

Var första gången jag sydde i sån tunn trikå . Man fick vara nogrann och försiktig så att tyget inte skulle töja sig, men jag tycker att det gick bra. Det är faktiskt svårt att misslyckas med tvillingnål!

Passade även på att märka kläderna med mina nya namnband. Beställde två olika band, ett som man kan sy fast utanpå kläderna och ett lite diskretare som jag tänkte sätta som etikett på insidan. Det är ju inte alltid det är snyggt med ett stort märke på kläderna, men just till dessa buna tyckte jag att det passade rätt bra.

Nu hinner jag inte sy något mer innan jul, men efter jul och nyår ska jag ta tag i några beställningar och lägga upp lite auktioner på Tradera igen.

God Jul och Gott Nytt År!

image35

     

Singoallaklänning

L har fått en ny blomklänning! Använde hennes älskade singoallaklänning från PO.P som förlaga för denna, fast jag gjorde den långärmad istället. Färgen är mörkblå och inte svart som det ser ut på bilderna. L blev mycket nöjd! "Du är så bra på att sy, mamma" sa hon häromdagen :-)

  

Fick tyger jag beställt från Neanobelle idag. Brunt och lime, verkligen jättefina! Annars håller jag för tillfället på att sy plagg som kommer att hamna i några julklappar - så de kan jag ju inte lägga ut här än!


Unisex raglantröja


Nu har jag sytt något som även pojkar kan ha och då blev det denna raglantröja. Passade på att använda den lite giftigare gröna i kombination med svart. Den blev verkligen cool! Det ska bli ett par matchande svarta byxor till också.


Idag åkte jag till MG Tyger i Gamlestan och fyndade billiga tyger, bl a lite randig velour som är så svårt att hitta. Affären ska stänga till årsskiftet så jag får nog passa på att handla där någon mer gång. Hmm, vi får nog köpa nytt hus snart, behöver ett eget syrum :-) Jag har högar med tyger och sygrejer i vardagsrummet, men jag är ju social medan jag håller på iallafall. L älskar att sitta brevid och plocka med trådrullarna och ge mig nålar - jättemysigt!

Hjärtklänning

Håller på med några beställningar men var tvungen att göra ett litet avbrott för att sy denna:

image29

Mörkbrun klänning med turkost/ljusgrönt hjärta i stl 74/80. Kommer att lägga ut den på Tradera, får se om jag hinner innan jul.

Ny tunika igen

Här är den nya modellen på tunika jag gjorde häromdan, samma som den gröna hjärttunikan här under. Har inte riktigt bestämt om M ska få den eller om jag ska lägga ut den på Tradera.Har köpt lila och en cool grön velour som jag tänkte sy något av. Kanske blir något nytt med Barbapapa. Hörde att Åhléns börjat med Barbapapakläder i lite större storlekar så jag var tvungen att åka dit och kolla, men de hade jättestora blaffiga tryck och var inte alls snygga, så jag syr hellre egna.


Grön hjärttunika

M dansar i sin nya gröna hjärttunika!

image27

Dagens outfit

Var bara tvungen att fota mystjejerna idag :-) L har sin Barbafinklänning med matchande tights och M har sin röd/bruna blomklänning. Får nog sy ett par matchande röda tights till henne också. Har så många idéer på kläder jag vill sy, men tiden räcker inte.

image26

RSS 2.0