Welcome to Jurassic Park!

Så var de första plaggen i det nya jurassictyget sydda. En tunika med matchande capritights i stl 110.

Och en kortärmad tröja i stl 92.

Härligt tyg, lite annorlunda mot de vanliga tygerna för färgerna är lite mildare. Idag anlände även Imse vimse- och Fem små apor- tygerna. Lägger upp bilder på dem på Mysungars facebook-sida under kvällen.


Johanna Ahlard tribute!

Fick en beställning på tre singoallor. Tror inte beställaren tänkte på vem som ritat mönstrena, men när man ser klänningarna tillsammans - visst blev det som en hyllning till Johanna Ahlard? Och hon är verkligen värd att hyllas! Så mycket roligare det har blivit att sy sedan hon började designa tyger!

Tröja i svampvärlden

Ännu en tröja efter samma Ottobre-mönster som Deer-tröjan. Den här fick lite bredare kantband. Jag har köpt två kantbandare till CoverPron som viker tredubbelt istället för fyrdubbelt från USA på Ebay. En smal som jag använde på Deer-tröjan och här har jag som sagt använt den bredare. Det blir inte lika tjockt och klumpigt med dessa om man vill kanta jersey eller tunn interlock med muddväv.  Det nya svamptyget är jättemjukt och härligt, klarare färger i verkligheten. Detta kommer nog bli en sommarfavorit!

Ny variant på singoalla

Här är en variant på mitt vanliga singoallamönster som jag blev mycket nöjd med. Inga stora ändringar, jag skar bara av livet och fällde in en resår och vips blev den lite mer figurformad. Klövertyget är bara så fint och verkligen jätteskön kvalitet.


Den här klänningen ligger ute på Tradera just nu, tillsammans med en vanlig singoalla i det gröna klövertyget Och tillsammans med maaassor av kläder jag rensat ut ur barnens garderober (bl a en del begagnade Mysungarplagg). Ursäkta att det blir lite rörigt men jag kan inte skapa ett konto på Tradera för Mysungar eftersom man bara får ha ett konto per person/organisationanummer. Mycket korkat tycker jag, måste ju finnas jättemånga som vill ha både ett privat konto och ett företagskonto...

Deer-tröja

Det har kliat i fingrarna på mig ett tag att sätta saxen i Deer-tyget och efter lite beslutsångest över vad det första alstret skulle bli bestämde jag mig för att var så djärv att prova ett helt nytt mönster. Denna tröja är sydd efter mönstret på den smala t-shirten i senaste Ottobre, rakt av, inte den minsta lilla ändring för ovanlighetens skull. Tröjan är i stl 116 och den visade sig bli perfekt till min lilla spinkis - kul!

Just nu är det många nya tyger på väg. På min Facebooksida kan ni se några av dem, men ännu fler är beställda och kommer om några veckor, bl a tyg med "Imse vimse spindel" och "fem små apor hoppade i sängen"- motiv. Ser fram emot dem!

Twitterbyxor

Måste ju få visa de senaste muddjeansen jag sytt! Hade precis så mycket jeanstyg kvar att det räckte till ett par i stl 98 vilket var den storlek beställaren behövde (så nu måste jag ha tag i mer men VAR hittar man snyggt och bra jeanstyg egentligen?? Tips mottages tacksamt!). Eftersom jag ju blivit med brodyrmaskin fick det tvunget bli något broderat på bakfickan och efter lite letande bestämdes det att det skulle bli den här lilla fågeln.

Mer att läsa om byxorna och bilder på hur de ser ut på finns här:
http://helenas.dagar.se/2011/05/17/twitter-byxor-pa-ingang/
http://helenas.dagar.se/2011/05/19/twitterbyxorna-och-ny-t-shirt-live/

Vinsttoppen

Så här blev den, toppen som vinnaren i utlottningen valde. I JNY Designs härliga kaniner som man aldrig tröttnar på.

Vad är nytt annars då? Ja, den här beställda uggletröjan i stl 128 t ex. Tycker den blev riktigt sommarfräsch med de turkosa muddarna till. Jag blev sugen på att sy kortärmade tunikor i samma stil.

Och till sist en mysoverall i slim fit stl 140. Det är minsann inte lätt att fota ett så stort plagg och få med detaljerna! Den är sydd i röd velour med luvan och fickorna i den gula retroringsvelouren. Om du klickar på bilden blir den större.Nya tyger och Tradera

Har fått hem en del nya tyger det sistone - tunna, sköna och somriga jerseytyger. Här är några smakprov:


Håller som bäst på att skriva Traderaauktioner och några av de nya tygerna kommer dyka upp där. Förhoppningsvis hinner jag ladda upp dem ikväll så håll gärna utkik! :-)

Tillägg: Nu är de uppe! Du hittar dem här: http://www.tradera.com/listing.mvc/itemlisting?ftgnr=826067Senaste sytt

Lite nytt som jag sytt den senaste tiden. Först en obloggad tröja till L som redan har hunnit användas ett tag. Den fick en applikation som jag funderat på ett bra tag och som äntligen blivit av - en elgitarr. Numera får jag sy tröjor i stl 134 till henne! Hjälp, vad hände? Tyckte det var nyss jag sydde 110/116 till henne...


En beställning i stl 80 till en liten kille. Fick själv bestämma vad jag skulle sy i rött tyg. Eftersom jag tycker rött och orange är så snyggt i ihop blev det så här. Vad lite skeptisk till apor och lejontyget när jag först såg det men slog till på några meter på symässan och nu tycker jag det är jättefint!Sommaren närmar sig med stormsteg och jag har fått den första beställningen på muddknickers. Härligt!

RSS 2.0