Två-i-en-tröja

Så fort jag fick hem det nya pingvintyget från Stoff & Stil visste jag vad det första plagget skulle bli. En två-i-en-tröja har jag velat sy länge men det har blivit en sådan där grej som inte blivit av. Eftersom jag klantigt nog har missat att beställa nya tvättrådslappar och leveranstiden från minanamnband.se var väääldigt lång just nu kan jag inte sy några beställningar för tillfället (vill ju att plaggen jag lämnar ifrån mig ska ha tvättråd). Passar bra att testa lite nya saker under tiden och fylla på tjejerna garderober. Ja, inte för att de behöver fyllas på men ändå... ;-)



Och så några live-bilder på tjejerna i sina senaste Mysungar-kläder. M har fått en tunika i stjärnvelouren från Mjukatyger och limegröna velourtights till.

   

Vill ju så klart också visa en live-bild på hajtröjan och dess nya ägare. Visst ser han go´ ut! :-)




Nya applikationer

Äntligen har jag kommit mig för att realisera några applikationer som jag har gått och funderat på. Hajen har jag haft uppritad på Vliesofix i säkert mer än ett halvår men av någon anledning har den blivit liggande på mitt sybord. Men så dök äntligen det rätta tillfället att prova den upp. Tycker han blev rätt söt, min lilla Sharky :-) Jag hoppas att den lille killen som ska ha tröjan gillar honom också!



Har sytt matchande gröna och turkosa byxor till tröjan också. Tyvärr blir färgerna som vanligt lite knäppa när jag tar foto...

 

Har länge varit sugen på att sy en kattappliaktion och eftersom M är så förtjust i katter var det ganska självklart att hon skulle få den första. Är inte riktigt helnöjd med färgkombinationen på klänningen/applikation men tycker att själva appliktionen blev helt OK. Fast nästa gång skippar jag nog kroppen och gör bara huvudet. M var iallafall jätteglad för sin nya kattklänning och tog inte av sig den förrän det var dags att gå och sova. Det är bra betyg men andra ord, oftast går det överhuvudtaget inte att få henne att prova.







Äntligen sytt nya piratkläder

Nu har det verkligen blivit fart på bloggandet här! Idag har jag orkat sy lite igen och på tur stod dessa två piratplagg som två små syskon kommer att matcha varandra med. Tunikan är i stl 74/80 och jag tycker det stora mönstret gjorde sig jättebra på den. Jag kantade halshålet och ärmsluten med samma interlock som jag använt i ärmarna och det funkade grymt bra i kantbandaren. Det var första gången jag använde något annat än Stoff & Stils muddväv och detta blev ännu bättre. Kommer garanterat kanta med interlock fler gånger.





 

Som vanligt passar jag på att slänga in en bild på något helt annat här i slutet också! Sydde ett par bruna puffbyxor med petrolblått hjärta bak till en liten kille för ett tag sedan och nu får han ett par nya med hjärtan på knäna så han slipper försöka ta på sig byxorna bakochfram för att kunna se hjärtanen! :-)



Alster ur gömmorna

Är dunderförkyld och har ingen som helst ork att sy. Var länge sedan jag hade över 39 grader i feber och jag hade glömt hur det suger musten ur en... Tänkte försöka plocka fram lite bilder på några nyligen sydda plagg istället.

Det här veloursetet i stl 104 sydde jag till en liten tjej,



och så här söt blev hon i det :-) Tack snälla mamma M för den fina bilden!



Det gröna stjärntyget kommer från Mjuka tyger. För er som undrade var jag fått tag i det rosa stjärntyget i förra inlägget kan jag berätta att det kommer från Andersson & Hjalmarson i Ulricehamn. De har tyvärr ingen postorder men har öppet i fabriksbutiken tisdag- och torsdageftermiddagar.

   
Puffset i de cerisa kaninerna stl 104, graffitgrå velourpuffisar stl 98 och stjärnset i stl 104 i JNYdesigns fina tyger.

Har fått frågan hur jag syr resårerna på mina singoallor. För att beskriva det lite kort så syr jag ihop klänningen/tunikans axel och ärmsömmar. Sedan syr jag ihop resårerna till rundlar, nålar fast dem på 4 ställen i halsringningen och 2 ställen i ärmsluten och overlockar fast dem medan jag töjer ut dem. Sedan är det bara att vika in och sticka fast med täcksöm eller tvillingnål. Tänkte att jag skulle tagit några bilder för att beskriva det bättre men det får bli när jag fått tillbaka lite ork igen.


Mer velour och snyggaste apor- och lejontyget!

Nu när spärrarna har släppt vad det gäller kantbandaren till CoverPron passade det ju bra att sy en sådan här klänning där kantbanden fortsätter ut i knytband. Har sytt en klänning i Sveastar-stil av just Sveastar-tyget, de har ju kursat nu så jag hoppas att det inte räknas som plagiat... Den här gången gick det åt flera meter kantband innan jag var var nöjd. Det är tur att det är så lätt att repa upp täcksömmar annars hade jag nog blivit tokig! Sydde med kedjesöm för att knytbanden skulle bli snygga och det var MYCKET känsligare att få att snyggt och jämt och rakt då. Men när det väl blir bra blir det VÄLDIGT bra!





Är mer eller mindre totaldäckad av förkylning men jag trotsade huvudvärken igår för jag var bara TVUNGEN att sy en tunika till L i det nya ursnygga röda tyget med apor och lejontryck av Johanna Ahlard. Testade att göra fållen på Meandi-vis med rå kant och täcksöm en bit upp. Är väl sådär nöjd men det var kul att prova iallafall. Har ett gäng plagg i de nya molntygerna på gång också, bilder kommer så fort jag kurerat mig lite och hämtat nya krafter.





     

Äntligen velourtider!

Trots alla nya trikåer med fina tryck som dykt upp den senaste tiden är det ändå härligt att det går mot höst så man får frossa i mjuk och gosig velour igen! Måste börja med att visa den här klänningen i prickig velour från A&H, jag tycker den blev så mysig. A&H:s velour är verkligen den mjukaste och skönaste!




Till en liten H har jag sytt ett set med bokstavsapplikation, även det i velour från A&H, med tunika och bootcut-tights i stl 86. Bruna puffbyxor med hjärta i petrol bak stl 104 och singoallaklänning + puffbyxor i den rosa hjärtvelouren stl 98/104.

   

Ett år efter mitt inköp av CoverPron kände jag att det var hög tid att prova bandkantaren som jag köpte till. Tittade på den som hastigast när jag fick hem den men förpassade den snabbt till en låda för det kändes helt oöverstigligt att sätta sig in i hur den fungerade. När jag gick in i väggen fick jag förklarat att man blir "lite dum" när man är utmattad och det var precis så det kändes. Men nu ett år senare och ett år friskare kände jag mig redo att plocka fram den. Ögnade lite snabbt igenom beskrivningen, skar till några remsor och skruvade fast mojängen. Sedan var det bara att sy! Visst, jag fick justera några gånger men i pricip fungerade det på första försöket! Satsade friskt och testkörde direkt på ett plagg och så här blev det:



Kanske inte helt perfekt men helt OK resultat! Fick repa upp sömmen och göra om ett par gånger pga av hoppstygn men med ett enkelt extratryck med tummen på pressarfoten vid skarvar var det problemet fixat. Sedan blev det ett helt gäng bandkantade tunikor av bara farten :-)



Passade på att göra slut på lite husvagnstyg för att göra plats för de nya moln och apor/lejontygerna som dimper ner i brevlådan vilken dag som helst. Då ska jag sy en hoper tröjor till L som har gått från att vägra allt utom klänningar och tunikor till att bara vilja ha byxor och tröja. Hon har precis börjat skolan, min stora lilla 6-åring, och jag får väl vara glad så länge Mysungekläder duger överhuvudtaget!

Lite annat smått och gott som blivit sytt efter sommaruppehållet.

      

     

   

Just nu tillbringar jag nästan all ledig tid vid symaskinerna och nästan ingen tid alls vid datorn, så är det någon som inte har fått svar på mejl - det kommer så småningom! :-)

RSS 2.0