Färgglada stjärnor

Har äntligen sytt i några av alla nya tyger som har dimpt ner i brevlådan den sista tiden. Jag har nog världens snällaste brevbärare som släpar med sig alla stora tygpaket direkt hem till mig, det är praktiskt med stooor postlåda :-)


Detta är en beställning med singoallatunika i Mjuka tygers stjärnvelour och matchande svarta velour tights i stl 110. Kul med tyger som man kan matcha till så många olika färger. Nu har jag väl bara så där en 10-15 nya tyger som jag ännu inte sytt i... Så jag har inte tid att sitta här längre ;-) Ha en mysig första advent allihop!

Nya auktioner!

Har lagt ut ett gäng auktioner på Tradera ikväll. Det är tjejkläder i stl 74/80-110/116 och som vanligt 1 kr i utrop.
Mina auktioner hittar du här.



Tvillingoutfits

Har fått äran att sy matchande kläder till två små tvillingtjejer. Det är alltid trevligt att få plocka fram kanintyget, men jag har inte mycket kvar av det nu tyvärr. Det blev ett cerise och ett lila set i stl 74/80 och varsitt par muddisar med hjärtan på knäna. Hoppas att de kommer passa bra!







Tuff tuff tuff

Nu trodde ni såklart att det är Jofotex´s nattågstyg jag sytt av, men det ligger faktiskt orört i hyllan. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker om det eller inte. Först tänkte jag inte köpa det alls men så blev det några meter iallafall. Får se vad det blir av det. Däremot så inspirerade det mig lite till att testa en ny applikation. Fick en beställning på ett pojkset och lite fria händer att göra vad jag ville. Och tja, så här blev det. Turkos och randig velour från Jofotex och svart velour från Hilco. Hoppas det faller beställaren i smaken!




Varför köpa leksaker?

Det roligaste M vet är att rota fram tygbitar ur papperskorgen i min syhörna. Av dessa tygbitar älskar hon att klippa små snuttefiltar till sina Littlest pet shop djur, göra små kuddar och täcken och gud vet allt. På golvet hemma hos oss ligger det för det mesta tygbitar utspridda och det är inte värt att man försöker slänga dem! Här är resultatet av dagens klippande:



   


Djungeltunika

Glömde M´s nya djungeltunika igår. Ja, ingen har väl missat JNYdesigns senaste tyg, underbara färger och mönster och jätteskön kvalitet. Jag köpte till att börja med bara interlocken men la snabbt in en beställning även på jerseyn så fort jag fick veta att en ny omgång var på väg.

Sydde en tunika med långa muddar till M. Än så länge är de uppvikta men tanken är att den ska räcka länge så de till slut inte behöver vikas upp alls. M hade den på sig när vi gick till BVC och tog vaccinationssputan idag. Sköterskan berömde den så mycket att M fick ett skrattanfall istället för att skrika när hon stack, perfekt klädval med andra ord :-)




Mycket verkstad

Lite snack och mycket verkstad skulle man kunna säga att det har varit de senaste veckorna :-) Har haft massor att sy ikapp och bloggandet har tyvärr fått låg prioritet. Önskar att jag kunde bli lite duktigare på att blogga efterhand jag syr för det är roligare att läsa än när det kommer massor på en gång.

Iallafall, så här såg min trollungar ut när de gick och la sig ikväll. Köpte ett så gulligt Hello Kitty-tyg på symässan i Göteborg och i helgen blev det äntligen nya nattlinnen av det. Ångrar att jag inte köpte lite större bit för det räckte inte till två helmönstrade nattlinnen. Hade egentligen tänkt mig tyget bara till M, men L ville också ha (såklart, borde ha lärt mig vid det här laget) så det fick bli en nödlösning med enfärgat fram och bakstycke för att det skulle räcka. Testade nattlinnemönstret i den senaste Ottobre och det var riktigt bra, ganska långa men då gör det inget om de krymper lite och så har de att växa i.





Tänker inte orda så mycket om de andra kläderna jag sytt sedan sist, då skulle det blir ett maratoninlägg som ingen orkar läsa ändå. Jag tänker helt sonika bara slänga in en massa bilder - varsågoda att klicka! :-)

     

     

   

    

   


RSS 2.0