Snabba baggyjeans

Det härliga sommarvädret till trots kunde jag inte låta bli att gå in och sätta mig en stund vid symaskinerna och slänga ihop ett par muddjeans till M. Köpte en stuvbit jeanstyg för ett tag sedan och mönsterdelarna har legat färdigklippta sedan dess. Har känts som ett så stort och jobbigt projekt att byta nålar i maskiner, leta fram jeanstråd och sy fickor och en massa stickningar. Blev riktigt förvånad över hur snabbt det gick att sno ihop dem! Okej, nu var jag kanske inte lika petig som vanligt när det gäller att ställa in trådspänningen och se till att det blir riktigt snygga sömmar. Men resultatet blev helt OK och hon kommer nog mestadels ha dem dagis ändå. M blev nöjd, speciellt efter att jag stykt fast prinsesskronan på ena bakfickan :-)   

Sommartoppar

Sommaren närmar sig med stormsteg och då behövs som vanligt en uppsättning kortärmade tröjor. M har fått tre nya singoallatröjor. Är  så nöjd med den modellen, jättesöt både till jeans och kjol! L har valt ut fyra tyger hon vill ha likadana tröjor av - puh, det är bara att sätta sig och massproducera! ;-)

Kanintröjan är faktiskt det andra alstret jag sytt i Jny designs nya kanintyger, det första glömde jag alldeles att ta kort på... Det var iallafall en limegrön singoallaklänning som numera bor hon en liten tjej här i stan.

Den limegröna är sydd i Mjuka tygers/Kameleont designs filurtyg. Gillar sådan jersey skarpt, det blir så snyggt rynk vid resårerna.

Den tredje är sydd i randig Eisertrikå. M hade en sådan förra sommaren som var en riktigt favorit så jag blev så glad när jag såg att jag hade en bit kvar av den.  

Klänningar, byxor och lite annat

Nu duggar minsann inläggen tätt här! :-)

Sommarklänningar till kusin L i stl 130.


Ett gäng nyligen sydda plagg:

     

   


Och så några bilder jag fått på söta "Mysungar":

   

Specialare

Ibland får jag frågor om jag vill sy upp plagg i tyg som beställaren redan har. Som hobbysömmerska med begränsad tid har jag valt att tacka nej då jag vill lägga den tiden på att sy mina "Mysungarkläder". Den här gången fick jag dock frågan från en person som beställt av mig flera gånger förut och tyget hade dessutom en speciellt betydelse för henne, så då kände jag att måste göra ett undantag.

Efersom jag inte syr så mycket i vävda tyger kändes det säkrast att utgå ifrån ett färdigt mönster. Efter lite mejlväxlande kom vi fram till en modell. Jag testsydde först mönstret och efter lite justering vågade jag mig på att klippa i tyget.

Och så här blev den! En ärmlös sommarklänning med sprund i nacken som knäpps med en liten knapp.Det slank även med en blommig singoallaklänning i trikå från MG-tyger i beställningen:Och en klänning i tunn bomull med matchande tights:Hoppas att lilltjejen är nöjd med sina nya sommarkläder!


Hemliga plagg

Nu var det så länge sedan jag uppdaterade bloggen att jag knappt vet var jag ska börja! Hjälp, vad tiden springer iväg!

Först ut två tunikor i stl 92 som jag sydde till en liten tjej som redan har massor med Mysungarkläder i sin garderob. Den här gången ville hennes mamma ha två hemliga plagg. Vi bestämde bara storlek och att det skulle vara två tunikor, i övrigt fick jag bestämma tyger och utformning. Jag fick inte berätta vad jag sytt utan det skulle bli en överraskning. Det var minst sagt lite nervöst att skicka iväg dem! :-) Men jag tror att hon blev nöjd och tyckte det var lika kul som jag!
Tyger, tyger, tyger...

Med syrenerna i full blom utanför fönstret insåg jag att det verkligen är hög tid att ta tag i något som jag tänkt göra sedan januari ungefär - inventera tygförrådet och gå igenom vad jag har för trikåtyger! Speciellt som jag får en del frågor om vad jag har för trikåer ;-) Så idag har jag äntligen sorterat igenom tyghögarna och tagit bilder på nyinköpta och gamla som jag inte tror jag har fotat innan. Orken räckte dock inte till att fota allt så en del randigt är inte med... Men dessa är iallafall de finaste! :-)


E-slöjd:

   
   Jnydesigns kaniner, väntar även nya färgställningar nu i dagarna:
(det rosa och gula har jag färgat själv)

 


Några av de senaste retrotygerna från Jofotex:

    

Mjuka tygers interlock (turkos med bruna stjärnor):

 


Lite gott o blandat:

     
   
   
  


Stretchfrotté i rött och gult:
Sist men inte minst, några mönstrade velourtyger:

 
 
 

RSS 2.0