Äntligen nya storlekar!

Har varit på gång att göra mönster för singoallaklänningar och tunikor i storlek 122/128 länge och nu har det äntligen blivit av! Har dragit mig lite för det eftersom det känns svårare att göra större storlekar än vad barnen har, då har man inget att referera till. Beställaren bistod som tur var med lite mått så jag skulle hamna någorlunda rätt. Ska nog boka in mig på en kurs i mönsterkonstruktion, nu blir det istället en hel del huvudkliande, mätande, jämförande och "trial and error" innan jag är nöjd. Detta är iallafall min första singoallatunika i stl 128, köparen har meddelat att den sitter bra om än lite lång i ärmarna. Får finputsa ärmlängden lite till nästa gång, annars känner jag mig nöjd!En kortärmad singoalla i stl 122/128. Denna var enkel att göra när jag väl fått till tunikamönstret.Puffbyxor i stl 128 som ska matcha tunikan. Dessa fick knapphålsresår i midjan. Har ännu inte hittat en knapphålsresår som jag är 100% nöjd med. Denna är den enda jag hittat som är lite bredare (25 mm) och den bästa hittills. Jag kommer fortsätta leta vidare efter den ultimata knapphålsresåren! :-)Slutligen är favorit i repris - en dinosaurietröja! En av de applikationer jag tycker absolut bäst om! Den här gången har den fått lite längre muddar som är snygga att vika upp och bruna dekorsömmar.


Byxor, byxor, byxor...

Ibland känns det som om man BARA syr tunikor, eller singoallaklänningar... Den senaste tiden har det blivit väääldigt många byxor. L behöver påfyllning i garderoben och puffbyxor och velourtights är favoriterna. Idag kände hon för en gång skull för att vara modell så det gällde att vara snabb med kameran. Dessa turkosa är egentligen ett set ihop med en turkos/brun tunika med molnapplikationer, men den låg i tvätten och den här tröjan blev ju också fin till.

Några puffbyxor och muddisar med rumpapplikationer på beställning. De rosa med cerise hjärta i stl 68 är utan ägare då jag råkade sy dem i fel färger, så är någon intresserad av dem är det bara att höra av sig!

  

Fler muddisar och puffbyxor i stl 74/80 och 98.

  

Detta färglada set flyttade hem till en nybliven 3-åring igår. För omväxling skulle gjorde jag ingen applikation då jag tycker det randiga tyger (från A&H förstås) är så fint i sig själv. Hoppas att lille M kommer att trivas i det!

      

Tyger

Har ju lovat mina beställare att jag ska försöka bli bättre på att lägga ut bilder på mina tyger. Konstaterade ganska snabbt att alla enfärgade skulle jag aldrig orka ta bilder på - de är alldeles för många! Här kommer den första samlingen nya och hyfsat nya mönstrade tyger, en del har jag mycket av och andra lite mindre. Jag ska försöka ta fler bilder på trikåtygerna så småningom, men det här är en början iallafall :-)

Velour:

       
       
       
  


Trikå:

   
   

Sjukstuga och syhelg

Så var det dags för en förkylningsomgång igen, L fick hosta och feber i fredags kväll. Lite grand tur i oturen för jag har varit trött och hade en hel del beställningar på mitt samvete som jag inte orkat ta tag i. Med andra ord var det perfekt med en riktigt syhelg när barnen ändå bara ville ligga i TV-soffan!

Det sista av det mörkgröna stjärntyget blev det en klänning och ett par puffbyxor i samma modell som det ljusrosa med oranga stjärnor. En shoppingresa till A&H är efterlängtad men det är svårt att få till det när de bara har öppet två eftermiddagar i veckan... Var förresten på Skroten i Kinna nyligen och de hade samma randiga velour som mjukatyger.se fast för 129 kr/m (tror jag att det var). Ett litet tips om någon har vägarna förbi och gillar deras velour.
En live-bild på sötaste myskillen med biltröjan på, visst blev han fin!!Den här randiga velouren i marinblått och cerise har legat i hyllan hur länge som helst. Tycker den är jättefin men ändå inte riktigt att den passar L eller M. Har varit så sugen på att sy något av den så till slut bestämde jag mig för att sy ett set i stl 86/92 som får ut på Tradera så småningom.Beställningar, beställningar, beställningar... Jag har som sagt lättat mitt samvete lite och klarat av ett gäng :-) Några är inte med på bild för det är samma som jag sytt tidigare och några byxor ska bli present och det vill jag ju inte avslöja.

3 st muddbyxor i stl 86/92 - härliga vårfärger!

 

Två par puffbyxor och två par elefanttights i stl 98. Tänkte hela tiden medan jag sydde dem på en föreställning med Jonas Gardell jag var på en gång. Typ det enda jag kommer ihåg från den var att han hela tiden sa "det är bara på med elefantbyxorna och va som en människa" och den frasen satt fast i huvudet medan jag sydde :-)
De gröna tightsen har vita täcksömmar utanpå för att se lite grabbigare ut.

         

Ett kärt gammalt tyg med äpplemönster som har fått komma fram ur gömmorna och bli en singoallaklänning. Ytterligare en tunika av det härliga Hilcotyget. Båda i stl 86/92.

   

Nästa projekt blir att göra mönster på singoallaklänningar och tunikor i lite större storlekar. Har bara gjort t o m stl 116 innan men nu har jag lovat att sy en tunika i stl 128 så nu måste jag ta tag i det! Först blir det alltså stl 122/128 och om det blir bra hade jag tänkt göra för stl 134 också.


RSS 2.0