Mysig biltröja

Oj, oj, oj nu var det länge sedan jag uppdaterade bloggen! Men ju mindre aktivitet på bloggen desto större aktivitet vid symaskinerna. Kände att nu måste jag verkligen slita mig från alla julklappsbeställningar och visa vad jag hållit mig sysselsatt med de senaste veckorna.

Den här beställningen har en liten kille fått vänta på lääänge! Först kunde jag inte hitta matchande muddväv till de tyger jag skulle använda, sedan kunde jag inte bestämma mig för vilka tyger jag skulle använda istället... Men när jag hittade den här turkos/marinblå randiga velouren kom jag äntligen till skott! Det blev en röd fin bil som applikation eftersom han älskar bilar och då tyckte jag att det blev finast med röda kantband till (skulle ha kommit på det lite tidigare så hade jag kunnat använda de tyger som vi tänkt först). Ber om ursäkt att leveranstiden blev lite lång, hoppas att M blir nöjd med sina kläder ändå. Och att de passar! Gjorde storleken lite på känn men nu var det ju ett tag sedan vi sågs så jag hoppas att jag inte är helt fel ute!

Ett urval beställningar och kläder jag har haft ute på Tradera:

           
      
   


Sambon hade vägarna förbi A&H igen och kom hem med fler underbara tyger, bl a dessa tre:

   

Han köpte även mer av det underbara ljusblå tyget med tryckt mönster - jippee! Det är inte bara jag som har fallit för det så det har hunnit bli några sådana här beställningar:
Jag tycker att det är så kul när jag får bilder på era sötnosar med Mysungekläder är på, ni får hemskt gärna mejla fler! Och bara så ni vet lägger jag givetvis inte ut några bilder här utan att fråga först!

Har fått tillåtelse att visa de här godingarna, det blev en riktig liten kavalkad med Mysungar! :-)

      
 

Nya tunikor

Kunde inte låta bli att sätta saxen i ett av de fina tygen från A&H som sambon kom hem med häromdagen. Han hade bara köpt en liten snutt av den ljusblåa velouren med blommönster för han visst inte om jag skulle gilla den. Men jag kan inte säga annat än "Varför köpte du inte mer??" Tyckte direkt att det stod L:s namn skrivet på den och bestämde att det skulle bli en tunika som matchar ett par röda velourbyxor jag precis sytt till henne. L har gått omkring och myst i sin nya kläder hela dagen och jag tycker hon blev sååå fin!

M har fått en tunika i landskapstyget med samma kantband som den röda ärmlösa tunikan med fickan. Den blir fin att ha och matcha med. Modellen på L och M:s tunikor är densamma, den lite tightare med puffiga ärmar. Har dock ändrat en aning på mönstret sedan jag sydde den sist så den inte är riktigt lika utsvängd. Storlek 110/116 på L:s och 98/104 på M:s.

Från att ha sprungit och gömt sig så fort kameran har kommit fram poserar de nuförtiden glatt som värsta fotomodellerna! Kul när de är på de humöret för det är alltid roligare att se kläderna på.

     
   


Har fått underbara bilder på lilla E med Barbaskön-setet och tunikan med handavtrycket på. Jag tycker så klart att hon blev superfin! :-) Tack så mycket för de fina bilderna!

   


Tunika, landskapstights och nya tyger

Har äntligen börjat sy så smått  av landskapstyget. Några tights och singoallaklänningar har det blivit hittills, men jag började faktiskt med ett plagg att ha TILL just tights och tröja i landskapstyget. Tycker ärmlösa klänningar och tunikor är så sött men var inte riktigt nöjd med de mönster jag hade. Ville ha en modell med litet halshål som en tröja så man slipper se kanten på tröjan under. Köpte nyligen Hanne Meedoms bok Børnetøj 0-3 år och tyckte det var ett bra tillfälle att testa ett mönster därifrån. Tyckte dock att de såg väldigt breda ut så jag minskade vidden en hel del. Ville ha någon detalj på den men ändå hålla den ganska enkel så jag ritade en ficka. Overlockade kanterna innan jag sydde fast den för att fuska till det så det skulle se ut som topcoversömmar och vände på täcksömmen vid fållen så det skulle bli samma effekt där. Är väl så där nöjd med just de sömmarna, nästa gång gör jag nog på ett annat sätt, men det får duga till lilla M :-) Hon ser rätt nöjd ut ändå som synes på bilderna!
   


Har sytt en liten specialbeställning också. Vill egentligen inte sy manchestermuddisar på beställning för det är en hel del pyssel med dem och jag känner dessutom att jag inte orkar hålla på och kolla runt efter bra manchestertyger. MEN eftersom det var en återkommande kund som frågade så snällt och trevligt och jag dessutom hade bit svart fine cord över, var jag ju tvungen att göra ett litet undantag :-) Manchester är så kul att sy i också, speciellt när man har sytt i mjuka tyger ett tag, Byxorna är fodrade med rosa Hilcotrikå och har mudd i samma färg som tröjan i Eisertrikå. Tröjan har långa svarta muddar där jag har sytt ner sömsmånen med täcksöm, blir lite snyggare ifall man vill vika upp dem om de är långa i början. Sydde en svart täcksöm ovanpå sidsömmarna också som dekoration och som pricken över i:et blev det med Barbaskön på bröstet. Hoppas att lilla E kommer att trivas i sina nya kläder och att de passar så som det är tänkt!  

Slutligen måste jag visa vad min gulliga sambo kom hem med idag! En hög med härlig velour från Andersson & Hjalmarsson, gissa om jag är alldeles salig! :-) Underbara!


RSS 2.0