Sommarklänning

M provar en nysydd sommarklänning, singoallamodell (så klart!) i stl 98. Hade tänkt att M skulle få den men så fick L syn på den och utbrast: "Åååååh, vad fiiiin! Är den till mig?" Så det troliga är att jag kommer att sälja den och sy en likadan till L istället. De har redan tillräckligt mycket likadana kläder.



Håller på med ett gäng klänningar, men de är inte riktigt färdiga än. Bilder kommer inom kort. Brukar sy på flera stycken samtidigt. Det är så skönt att sjunka ner i soffan och titta på något TV-program samtidigt som man nålar eller tråcklar (kvinna som man är har man ju den simultanförmågan :-))

Kostade på mig några rullar riktig boderingstråd nu i veckan. Har testat att sy några applikationer med den och det blev grymt snyggt! Sydde bl a fast en gul stjärna med orange brodyrtråd - läckert! Har även köpt textilfärg på Panduro, tänkte testa att trycka på något plagg. Kul att prova nya saker!


Nyproducerat i härliga vårfärger

Äntligen har jag lyckats få ett gäng plagg färdiga. Jag har inte sytt så många med kantband på sistone så det var riktigt roligt. Har även lagt ut en hop nya auktioner på Tradera. Körde enkronasauktioner den här gången, jag brukar variera mellan en krona i utrop och ett minimumpris för att vara säker på att iallafall få igen lite för materialet. Den här gången blir det alltså en omgång med riktig spänning :-)


Hade tänkt börja sy upp lite plagg i trikå men jag har så svårt att hålla mig borta från velouren. Den är bara så mysig att sy kläder av! Och nästan vad man än gör blir snyggt. Är speciellt nöjd med den rosarandiga klänningen med stjärna. Köpte tyget på MG-tyger någon gång innan jul men har inte kunnat bestämma mig för vad jag ska sy av det. Det är en lite tunnare velour, supermjuk och len som silke. Jag tyckte den passade rätt bra nu till våren och det första alstret fick bli den här lilla klänningen. Är lite sugen på att sy en likadan till M, hon hade passat jättebra i en sådan. Ja, det blir ju en hel del kläder man syr åt barnen, men å andra sidan har köper jag betydligt mindre kläder åt dem nu när jag syr så mycket själv.

           


Glad Påsk!

En nybadad L i nysydd klänning. Trikån köpte jag på symässan och den är från E-slöjd förstås. Har gått och sugit på det men nu har jag äntligen satt saxen i det, nästan en hel meter gick det åt, snyft... Har tänkt att det ska bli tights till också i den ljusgröna matchande tyget som är i blomman.

Igår kom jag igång med sömnaden igen - härligt! Det är vid symaskinen som jag kopplar av och laddar ny energi allra bäst. Så snart dyker det upp en massa nya alster här på bloggen igen :-)

Glad Påsk allihop!

image102

Lugn vecka och biltröja

Den här veckan har det varit väldigt lugnt i syhörnan. Har varit lite småförkyld, inte mycket alls egentligen, men det har gjort mig så trött, så trött. Det enda jag vill är SOVA! Det är pga av utmattningen som jag blir så här varje gång jag blir förkyld och det är jättejobbigt. Jag hoppas att det släpper snart för jag börjar få syabstinens :-)

I väntan på att skaparkraften återvänder, här är en bild på en tröja som jag sydde för ett tag sedan. Den har legat nerpackad i ett paket i väntan på att bli öppnad. Hoppas att födelsedagsbarnet gillade den!

Både tröjans mönster och applikationen kommer ifrån Ottobre och den är sydd i Hilcos mysiga velour.

image100

Snöyra!

Gissa om jag blev förvånad när jag vaknade imorse och såg att det var full vinter utanför fönstret! Igår var det soligt och varmt och VÅR här i Göteborg... L och M blev iallafall överlyckliga, vi får hoppas att snön ligger kvar så vi hinner med lite pulkåkning efter dagis.

image95


I helgen har jag sytt några nya små "karameller" och testat några nya applikationer. 

           


M har fått en ny singoalla sydd i superhärlig trikå från Eiser. Dessvärre klippte jag fel när jag gjorde den så den blev lite kort, men hon får ha den som tunika till ett par tights i sommar.

image99

Fyndat tyger

Igår fyndade jag två kassar med tyg på MG-tygers utförsöljning i den gamla butiken. Det fanns MASSOR av tyger för 10 och 20 kr/m. Köpte bl a fina velourtyger i ljusa basfärger och brun manchester (ja, jag vet att det inte är något mystyg men jag tänkte att M skulle få ett par byxor i det).



Köpte även det här fina trikåtyget, visserligen till ordinarie pris men jag kunde inte motstå det. Det är så svårt att hitta trikåtyg med lite roligt och färgrant mönster. Kommer att bli härliga och somriga klänningar och tunikor av det.

image93

Skulle sy en tunika med stjärna på bröstet häromdagen. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig... Upptäckte när jag hade overlockat ihop delarna och sytt i halsresåren att det var något som inte stämde - stjärnan satt på ryggen! Jag hade sytt applikationen på bakstycket... Så vad gör man? Börjar sprätta? Klippa? Själva applikationen går ju inte att sprätta loss, den sitter som berget med Vliesofix. Jag slängde den åt sidan och började på ett nytt plagg, men så igår tog jag fram den igen. Tänkte att det var ju faktiskt rätt fint med en stjärna på ryggen och så sydde jag dit några på framsidan också. Så här blev det, lite coolt ändå :-) Den ligger ute på Tradera nu.

 

Nygammalt

Många singoallor har det blivit den sista tiden, men de är himla roliga att sy. På den här senaste har jag ändrat modellen en aning, jag gjorde den en gnutta smalare och lite längre. Jag gillar tunikor som går över rumpan och så ett par tights till.

Det blev en storlek 98 till M. Tyvärr hann jag inte stryka fållen så den blev snygg efter att jag sytt den, det gäller ju att passa på när hon känner för att posera :-)

Ett par gröna muddisar med matchande randiga muddar har det blivit också, ihopslängda på ett kick på nya overlocken.

image87

         

Första skapelserna med nya maskinen

Fick inte med alla på bild, men det har hunnit bli en del sytt på den nya maskinen, både tunikor, tights och muddbyxor. Den är ju så rolig att sy på så man inte kan låta bli :-) Ska försöka slita mig ifrån den en stund i helgen och göra mönstret till den nya klänningen (som jag hade tänkt göra förra veckan).

Dessa är i stl 74/80, det högra setet i cerise och brunt är en beställning.

image83

           


Ett lass trikå

Jag har nu försett mig med ett lager trikå så det kan sys somriga kläder. En hög från E-slöjd som jag köpte på symässan och en hög från Eiser, alla svensktillverkade av hög kvalitet + några trikåer från Stoff & Stil.

image81

Nya Berninan är uppackad, trädd och provkörd. Är mycket nöjd än så länge. Men det kommer väl att ta ett tag innan jag har lärt mig den ordentligt. Nu står den och glänser i min lilla syhörna :-)  Den ska få bekänna färg på riktigt senare idag då jag tänkte sy ett helt plagg.

En annan rolig sak är att under resan hem stannade vi till i Linköping och lämnade in vår trasiga kamera på servicestället som skulle laga den på garantin. Efter en timme ringde de och sa att den var lagad så nu är det bara att vänta på att den blir hemskickad. Ska bli kul att kunna ta riktigt fina bilder på tyger och kläder igen!

image82

RSS 2.0