Syhelg

En riktig syhelg blev det i helgen. Äntligen fick jag sytt en del av de kläder som jag lovat till släkt och vänner (av någon anledning känns de beställningarna alltid svårast...). Barnen var trötta och sov middag i tre timmar(!) på lördagseftermiddagen så då passade jag på att skrida till verket.

Två ärmlösa trikåklänningar i ca stl 130 blev det till L och M:s snart 6-åriga kusin L. Lite svårt att få till ett mönster i en så pass mycket större storlek än jag vanligtvis syr i så jag gjorde först en "prototyp" och efter provning och mönsterjusteringar blev detta resultatet. Jag hoppas de får godkänt!

Till kompisarna S och M blev det en kaninsingoalla i stl 116/122 och en grön pojktröja som jag tryckt motivet på i stl 92. Har ännu inte hunnit fotografera dem men det kommer så fort jag sytt shortsen som ska matcha tröjan. Tänkte att jag skulla ha sytt A:s turkosa shortsset idag, delarna ligger utklippta och väntar, men så upptäckte jag att jag inte hade tråd i rätt färg. Irriterande! Men nu vet ni iallafall att det är på gång :-)


Rolig beställning

Det första kaninalstret blev en beställning. En singoallaklänning i stl 74/80 med matchande bruna tights till. Även en rosarandig med bruna stjärna som matchar tightsen ville beställaren ha. Tycker det blev hur snygga kombinationer som helst! Det är så kul att sy i nya tyger och speciellt när resultatet blir bra. Är riktigt sugen på att sy något till L eller M i kanintyget, men det får nog vänta tills efter midsommar.De bruna tightsen är i trikå från E-slöjd, även den rosarandiga tirkån är E-slöjds.


Jodå, jag har sytt lite nytt..

...har bara varit lite slö med fotograferandet den sista tiden. Det har blivit några nya singoallatröjor, några nattlinnen och en och annan beställning som jag inte har förevigat. Det finns så mycket annat att göra nu när sommaren har kommit så det blir inte riktigt tid över. Idag har jag iallafall tagit mig i kragen och lagt ut Traderaannonser för de plagg som ligger färdigsydda. Det får bli den sista Traderaomgången före semestern, sedan lägger jag ner Traderandet till någon gång i augusti.

Har fått det nya kanintyget från Jnydesign nu, det ligger förtvättat och väntar mig. Köpte det turkosa med bruna kaniner och det vita med lila kaniner. Är lite besviken på det vita faktiskt, men det turkosa var jättefint. Har ännu inte bestämt mig för vad det första alstret ska bli. Först och främst ska jag ta tag i några beställningar.

Sist men inte minst en bild på lillskruttan in action med den rosa- och rödrandiga singoallatröjan på.


RSS 2.0