Syfestivalen

Ligger i sängen på hotellet och bloggar efter en dag på Syfestivalen. Är förstås trött, men inte så trött som jag trodde jag skulle vara (för er som inte vet är jag drabbad av utmattningssyndrom). Mycket intryck är det såklart, men jag klarar inte av att ta in allt utan får skumma av det.

Eftersom detta var ett gyllene tillfälle att jämföra olika maskiner och märken hade jag förberett mig på ett ev inköp av en overlockmaskin. Eftersom jag fortfarande har lite svårt att koncentrera mig och speciellt att läsa tekniska beskrivningar outsourcade jag själva undersökningsarbetet till min sambo :-) Han tog sig an uppgiften redan innan vi åkte genom att surfa runt och samla information. Väl på mässan gick han runt hos alla tillverkare och kollade in maskinerna medan jag gick runt och tittade på tyger och sybehör. Var kanon att vi kunde göra på det sättet för jag hade aldrig orkat göra både och själv. Jag får tacka min kära D för den fantastiska hjälpen och för att jag kan åka hem med min nya sykompis - en Bernina 1150 MDA! Ska bli såååå kul att komma hem och packa upp den!

Lite finfina trikåtyger från E-slöjd blev det också. Så otroligt underbara att jag kunde ha köpt allihop men jag fick lägga band på mig :-) Det kommer att bli många fina vår och sommarklänningar av dessa. Billig Vliesofix och Totally Stable hittade jag också, så nu kan jag sy måååånga fina applikationer på dem.

image80

Imorgon lämnar vi Sollentuna, men vi har några dagars semester kvar som kommer att tillbringas med barndop och sedan hos mina föräldrar innan vi åker hem igen. Längtar efter att få provköra min nya maskin!

Nya muddisar

M gillade sina nya muddbyxor så mycket att jag sydde ett par till. Men av någon anledning blev mudden i midjan lite för stor på de nya så de halkar ner. Tror det beror på att jag använde Hilcos velour som är lite tockare och tyngre. Borde ha tänkt på det innan, men man lär sig ju av sina misstag. Så dessa får nog gå till Tradera istället. Men det gör inget för muddbyxor är verkligen extremt snabbsydda.

image79

Har en ny klänningsmodell som jag har gått och funderat på ett tag. Tänkte att jag skulle försöka komma till skott idag och göra ett mönster. Kommer nog att bli till L eftersom det är hennes tur att få något nytt.

Nya byxor till spinkisen

Lillsnoffsan har fått några nya byxor och fler får det nog tvunget bli. Känns som om inga byxor hon har passar längre nu när hon har blivit blöjfri. Hon är smal som en sticka och innan var det liksom blöjan som höll byxorna uppe :-) Tycker det kan vara lite svårt att hitta byxor till L som ändå inte är så smal, med att hitta till M är nästan ett omöjligt uppdrag. Att hon ska kunna använda L:s avlagda är bara att glömma. Det blir till att leta slim fit plus att sätta sig vid symaskinen och producera själv.

Än så länge har det blivit ett par med resårer i en cool retro-orange färg och ett par bruna muddisar. Är egentligen inte så förtjust i muddismodellen, men jag tänkte att hon skulle få ett par för variationens skull. Gjorde muddarna i samma bruna så de blir lättmatchade till tröjor. Mina små modeller har tröttnat på att manekänga så det var inte lätt att få till en bild :-)

Några turkosa singoallor har jag snott ihop också, de kommer hamna på Tradera.

image76

          

Två cerisa godingar

Mmmm, det är nästan så man vill äta upp dessa små rosa godingar :-) Tunikan med blomma är redan ute på Tradera, stjärntunikan i stl 74/80 kommer att läggas ut inom kort den också.

image74

image75

Nästa vecka ska vi till Stockholm på barndop och minisemester. Åker redan på torsdagen så vi hinner med ett besök på SYFESTIVALEN på fredagen! Har aldrig varit på någon symässa och tycker det ska bli såååå roligt!!

Kortärmade singoalla

Helgen har varit ganska lugn. Det var den första helgen på länge som båda barnen var friska så det blev inte så mycket tid för klädsömnad. Helt och hållet kunde jag dock inte hålla fingrarna borta från symaskinen :-)

Det blev två kortärmade singoallaklänningar, en röd med äppletryck till M och en brun med turkos blomma (stl 98) som nog hamnar på Tradera.

image71

            

Tunika i ljusa toner och lite annat

De senaste dagarna har det blivit några tunikor och en klänning. Alla kommer att läggas ut på Tradera, om inte M gör anspråk på någon :-) Men jag tror inte det, M valde idag ett gult tyg till en klänning och L valde ett cerise.

Blev väldigt nöjd med den ljusrosa tunikan, den känns vårfräsch. Tänkte mig turkosa tights till. Blev också en tvådelad klänning med Barbaflink, även den fin till turkosa tights.

image67

       

Tillägg: Rosa tunikan är i stl 98, Barbapapaklänningen stl 92 och gröna stjärntunikan stl 86/92 ifall någon vill köpa direkt.

Singoallaklänning och tights

En febrig och rufsig L ville prova sina nya kläder. Jag sydde en kortärmad singoallaklänning i jersey då kortärmade klänningar är nästan det enda hon vill ha på sig nuförtiden. Till den fick det naturligtvis bli ett par nya tights - favoritplagget som man inte kan få för många av. Lika perfekt under overallen till dagis som till en klänning eller tunika till fest.

image62

                                   

Barbapapaklänning

L´s kompis S önskade sig en rosa klänning med Barbafin och så här blev den. Figuren är ett färdigt tygmärke, jag har ännu inte vågat mig på att göra egna Barbapapaapplikationer, men jag har funderat på det :-)

image61

Tjejerna är hemma med hosta och feber idag så jag får se hur mycket jag hinner sy. Har så mycket jag skulle vilja sy men tiden bara försvinner!

Inventerat tygförrådet

Fick en fråga om vilka färger jag har och bestämde mig för att inventera mitt tygförråd. Plockade ihop de tyger som det var hyfsat mycket kvar av - ooops, det blev visst några stycken :-)

image59

image60

Dinosaurietröja

Den här helgen har det blivit en dinosaurietröja till en go´ liten 2-årig kille. Jag hoppas att den kommer passa och att han gillar den! Näst på tur står en rosa Barbapappaklänning till hans storasyster.

image58

RSS 2.0