Mörkturkos klänning

Båda tjejerna magsjuka men jag lyckades ändå tråckla fållarna mellan kräkningarna :-)
Så nu är den färdig, L´s långärmade. Hon valde den mörkturkosa själv, väldigt förtjust i turkost är hon. Hittade randiga strumpbyxor på H&M som matchar färgerna i klänningen perfekt - ibland har man tur!

Ritade ett mönster till en ny tunika. Ska bara bestämma vilka färger jag ska ha, så ska jag börja sy den sedan.

image25

Röd och brun blomklänning

Dagens kreation i rött och brunt.

image24

Tvåfärgad klänning

Fick inspiration att sy en tvåfärgad klänning när jag sydde M`s långärmade som ju är delad i fram- och bakstycket. Det blev en brun och turkos med blomma fram och tryckknappar i nacken.

image21

Långärmad blomklänning

Nu är den färdig, den nya långärmade klänningen. M blev mycket nöjd :-)

image18

image19

Nya tyger och mönster

Har inte orkat sy på ett par da´r, men igår blev jag sugen på att göra något nytt och gjorde ett nytt mönster till en klänning. Utgick från ett befintligt mönster som jag gjorde en del ändringar på. Det blir en långärmad klänning med resår i halsringningen och ärmslutet. Började sy en mörkrosa i M:s storlek med blomapplikationer.

Har köpt lite nya tyger:
image16

Beställde mer av den fina mörkrosa från Tygpyssling och även en jättesnygg mörkturkos. Köpte mer brun velour och tråd på väg hem från stavgången idag, så nu kan jag sy mängder av kläder!

Så här mysig var M när hon gick till dagis i morse :-)
image17


Första setet på Tradera

Här är de första kläderna som jag sålde på Tradera. Turkos hjärtklänning med matchande bruna tights.

image14

image15


Blomklänning

Köpte lite röd velour, så här i juletider, och började med att sy ett par tights. Sedan tänkte jag att jag måste ju sy något som matchar dem och då blev det en brun klänning/tunika med blomma på magen. Detta är den första blomapplikationen jag har gjort och jag passade även på att sy en modell med sprund och tryckknappar i nacken. Var inte alls så knepigt som jag trodde, kikade bara på en av M:s klänningar och gjorde likadant.

image13

Äntligen fotograferat!

Så, nu har jag äntligen tagit lite kort på mina skapelser. Blev inte världens bästa tyvärr för jag hade lite bråttom. Klicka på bilderna för större bild!


M:s rosa stjärntunika som hon inte ville ta av sig :-)


Turkos äppleklänning i stl 80.


Grafitgrå velourtights och matchande stjärntröja. Tröjan är en vanlig Lindextröja som jag har sytt dit en stjärna på.


Cerise hjärtkjol.


Turkosa velourtights i stl 92.


Turkos hjärtkjol i stl 104.


L:s turkosa stjärntunika i stl 104/110.


Den orange äppleklänningen i stl 92.


M:s Barbapapa klänning.


L:s Barbapapaklänning.

Äppleklänning

Sydde en så härlig klänning igår! Ärmlös orange velourklänning med bruna kantband. På magen ett rött velouräpple. Kommer att bli jättefin med bruna tights under. Jag MÅSTE ta lite foto snart på alla kläder jag har sytt.

M blev också förtjust i klänningen, hon frågade typ sjutton gånger om den var till henne :-) Den rosa stjärntunikan som jag sydde häromdagen sprang hon runt i hela eftermiddagen och vägrade ta av sig. Min lilla mysunge!

Får se vad jag ska sy härnäst, kanske ska fortsätta på frukt-temat och sy en päronklänning i L:s storlek.

Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva och lägga in bilder på saker och kläder jag syr. Just nu syr jag mest barnkläder i velour (därav namnet mysungar) och en och annan inredningsdetalj.

RSS 2.0